CNADNR a rezolvat una dintre problemele tronsonului Gilău-Nădășel de pe A3

Foto: Dan Bodea

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a obținuț marți, 01.03.2016, documentația necesară pentru a continua lucrările de construcție a tronsonului Gilău-Nădășel, parte a Autostrăzii Transilvania. Tronsonul, finalizat în proporție de aproape 70%, era întrerupt pe o lungime de aproximativ un kilometru, din cauza unei păduri ce nu putea fi defrișată în lipsa unui aviz al Gărzii de Mediu. Pădurea va fi scoasă acum din fondul forestier național și va putea fi defrișată astfel încât constructorul să poată continua lucrările.

Ordinul de ministru aprobă scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a suprafaţei pe care urmează să fie continuată construirea tronsonului Gilău-Nădășel a Autostrăzii Transilvania. Porțiunea ocupată de pădure se află între km 4+650 și km 5+550. Până la acest ordin, terenul făcea parte din fondul forestier naţional și este proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA. El a fost obținut de către statul român printr-o procedură de expropriere pentru cauză de utilitate publică. Scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a terenului permite astfel defrişarea vegetaţiei forestiere și continuarea lucrărilor la autostradă.

Aceasta este pădurea în care „se pierde” urma asfaltului (Foto: Dan Bodea)

Aceasta este pădurea în care „se pierde” urma asfaltului (Foto: Dan Bodea)

Tronsonul Gilău-Nădășel are o lungime de 8, 7 km, iar construcția sa a fost câștigată prin licitație, pentru suma de 258 de milioane de euro, de consorțiul Spedition UMB-Tehnostrade. Problema ridicată de bucata de pădure nu este însă singura: CNADNR nu a scos încă la licitație finalziarea podului peste râul Someș, care ar trebui să lege sectorul Gilău-Nădășel de Autostrada Transilvania și care a fost început de constructorul american Bechtel. De asemenea, documentația pentru realizarea nodului rutier care să lege tronsonul de drumul european E 81 este și ea în așteptare.

CITEȘTE ȘI:

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu