Premieră. Clujul va organiza în 2018 Olimpiada Internațională de Matematică

Memorandumul cu tema: Organizarea Olimpiadei Internaționale de Matematică, în anul 2018, la Cluj-Napoca a fost aprobat.
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Cluj-Napoca va organiza Olimpiada Internațională de Matematică în anul 2018, după ce Guvernul României a aprobat miercuri, 18 mai, un memorandum în acest sens. Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaționale de Matematică a încredințat încă din 2013 României organizarea ediției din anul 2018 a celei mai prestigioase competiții pentru elevi din domeniul științelor matematice.

„Memorandumul a fost aprobat. Este oficial, Olimpiada Internațională de Matematică va fi organizată la Cluj. La olimpiadă vor participa peste 950 de elevi şi profesori din 110 ţări”, a precizat pentru Transilvania Reporter, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Competiția va fi organizată la Cluj de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Instituția Prefectului, Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică și Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Conform profesorului Radu Gologan, antrenorul olimpicilor din lotul naţional de matematică, citat de europunkt.ro, olimpiada urma să fie organizată la București, dar din motive economice, acesta va fi organizată la Cluj. Costurile evenimentului sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro, urmând ca finanţarea să fie asigurată de la buget şi prin sponsorizări. Potrivit Profesorului Radu Gologan, ediția din acest an a olimpiadei, desfașurată la Honk Kong ajunge la costuri de apriximativ 4 milioane de dolari.

Până în prezent, România a organizat cinci ediţii ale Olimpiadei Internaționale de Matematică, numărându-se printre fondatorii competiției, alături de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, Germania, Ungaria și fosta URSS.

2 Comentarii

  1. Voros Alpar spune:

    Poate un buget de 800 de mii de euro…

  2. Radu Gologan spune:

    80000 euro plus inca vreo 20000 de la sponsori. Olimpiada internationala de anul acesta din Hong Kong io costa pe organizatori peste 4 milioane de dolari.

Postaţi un comentariu