„Clujul are suflet” aniversează 7 ani. 1.700 de tineri au fost ajutaţi de fundaţie

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Fundația „Clujul Are Suflet” (CAS), cel mai mare proiect de implicare socială al Băncii Transilvania, împlineşte 7 ani. Peste 1.700 de tineri au fost ajutaţi, în tot acest timp prin programele fundaţiei.

Fundaţia se adresează tinerilor cu vârste între 14 şi 20 de ani, care provin din medii sociale cu probleme sau din instituţii de ocrotire. Astfel, cifrele programului arată îmbucurător după şapte ani de activitate: 85% din tinerii care au trecut bacalaureatul pe parcursul acestor ani au intrat la facultate sau la școli postliceale, peste 90% dintre adolescenţii aflați în situații de risc de eșec școlar au o avut ulterior situație şcolară mai bună, aproape 500 de tineri au urmat cursuri de orientare școlară și profesională, iar 165 adolescenți au fost susținuți privind calificarea profesională şi 275 tineri au fost ajutați să-și găsească un loc de muncă.

Echipa „Clujul Are Suflet” este formată din aproape 20 de persoane – profesori, psihologi, psihopedagogi şi asistenţi sociali. În funcţie de vârstă, adolescenţii beneficiază la „Clujul Are Suflet” de programe de susţinere pe toate planurile, care constau în monitorizarea permanentă a situaţiei şcolare, meditaţii la diferite materii, activităţi pentru menţinerea motivaţiei şcolare şi pentru dezvoltarea unor strategii de învăţare, precum şi programe de orientare şcolară şi profesională. Activităţile se desfăşoară la Centrul de zi “Clujul Are Suflet”, pe str. Gheorghe Doja nr. 3.

Banca Transilvania a investit în fundaţia „Clujul Are Suflet”, în decurs de 7 ani, peste 3 milioane de lei.

Postaţi un comentariu