Clujul, în „straie” de sărbătoare. Mii de clujeni au participat, pe ploaie, la spectacolul din Piața Unirii

Foto: Dan Bodea

Ca în fiecare an, misiunea aprinderii iluminatul festiv,  i-a revenit revenit primarului, Emil Boc. Acesta, „ajutat” de câțiva copilași curioși, a apăsat butonul magic, conform ritualului deja cunoscut: numărând descrescător de la zece până la zero, moment în care cortina din centrul Pieței Unirii, dar și celelalte luminițe s-au aprins. Cortina albastră este anul acesta principala atracție a pieței din centrul orașului.

Cortina din Piața Unirii / Foto: Dan Bodea

Cortina din Piața Unirii / Foto: Dan Bodea

„La mulți ani, Romania! Astăzi sărbătorim 96 de ani de la Marea Unire. Peste patru ani vom sărbători aici 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor. Vreau să mulțumesc tuturor clujenilor pentru ceea ce faceți, pentru minunatul oraș pe care-l avem, Capitala Transilvaniei, care va rămâne cel mai frumos oraș din România. La mulți ani, Cluj-Napoca, La mulți ani, România! Sărbători fericite!”, a spus primarul în timpul evenimentului.

Ceremonia de aprindere a iluminatului festiv a avut loc la ora 19:00, când în Piața Unirii erau deja prezente câteva sute de persoane. Spectacolul a debutat cu concerte de muzică populară. Deși a plouat tot timpul, clujenii nu s-au lăsat intimidați, venind într-un număr foarte mare la concertul susținut de Smiley, care a urmat. La un momentat dat, piața a devenit neîncăpătoare pentru cele câteva mii de persoane, astfel încât, unii clujeni au următit concertul, stând pe carosabil. Pentru a se încălzi, clujenii au jucat Hora Unirii.

La ora 19:50 a avut loc, deja tradiționala, retragere cu torțe pe traseul Piaţa Lucian Blaga (Casa de Cultură a Studenților) – str. Napoca – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu.

La ora 20:00, cei prezenți în centrul orașului, în Piașa „Avram Iancu”, de această dată, au putut admira un spectacol de artificii care a durat mai bine de 10 minute.

Seara s-a încheiat pe ritmurile celor de la Aldo Blaga & Tzika Sax Orchestra.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

 

Postaţi un comentariu