Clujul sărbătorește cartea

Iubitorii de lectură din Cluj-Napoca sunt răsfățați în aceste zile. În avanpremiera Marșului lecturii, eveniment ce deschide ediția 2016 a Festivalului Internațional de Carte Transilvania, pe parcursul zilei de duminică, cei care vor trece prin Cluj vor primi în dar cărți. Organizatorii festivalului, care se va derula în perioada 4-9 octombrie în Piața Unirii, au decis să împartă 3.000 de pachete cu cărți celor pasionați de lectură.

Cărțile vor fi lăsate, duminică, la întâmplare pe străzile municipiului, pe bănci în stații de autobuz, sau chiar pe mașini. ”Duminică, 2 octombrie 2016, vom împânzi Clujul de cărți! Vom da viaţă oraşului dăruind o carte: 3.000 de pachete cu cărți pe care le vom lăsa la întâmplare prin tot Clujul, pe bănci, pe mașini, pe trotuar, pe borduri ori pe unde apucăm”, este mesajul organizatorilor.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania adună an de an marile edituri din țară, aduce spectacole pe scenă, cheamă invitați din șapte țări din afara României – printre care Alessandro Baricco și Franco Moretti din Italia și Andrei Codrescu din SUA – și îl aduce în “agora” de Cluj, din nou, pe Mircea Cărtărescu. Pentru Cluj-Napoca urmează câteva zile de întâlniri cu scriitori, împărțit cărți pe stradă și în autobuz, dar și, noutate pentru ediția din acest an: un “Jam Session” cu poeți.

Amintim că în aceste zile la Centrul de Cultură Urbană (Casinoul din Parcul Central), se derulează o nouă ediție a Târgului de Carte Bookfest.

Postaţi un comentariu