Clujul face cu ochiul Regatului. Ambasadorul UK în România: „Sectorul IT din Cluj este foarte atractiv pentru firmele britanice”

Clujul arată bine, cel puțin în ochii oamenilor de afaceri din Marea Britanie. Camera de Comerț Britanică-Română a deschis la Cluj a doua filială deținută în România, după cea existentă deja în București. La eveniment a participat și Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, care a explică faptul că România, dar mai ales Clujul, este o destinație atractivă pentru afaceriștii englezi și a oferit asiguări că, în ciuda recentelor intenții de Brexit (termen folosit pentru a denumi intențiile Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană), relațiile româno-britanice nu sunt în pericol.

Sediul local al BRCC va fi coordonat de Shajjad Rizvi, care se implică activ în susținerea afacerilor regionale. El este de asemenea fondatorul British Business Group Transilvania. Clujul este deja un câmp fertil pentru firmele britanice, în special pentru cele din sectorul IT. Astfel,  Endava, Betfair sau SDL sunt printre cei mai importanți jucători de pe piața IT din Cluj, cu echipe care numără sute de angajați, dar mai ales cu perspective de extindere a operațiunilor. De asemenea, la Cluj funcționează și The Royal School Transilvania și Transilvania College, două școli private acreditate Cambridge.

„Clujul are avantajul de a fi un un oraș universitar puternic, mai ales prin Universitatea Babeș Bolyai. Clujul este foarte atractiv în sectorul IT, are avantajul de a avea o poziție grografică centrală și în ultimii ani s-a dezvoltat peste media europeană. Este un moment pozitiv pentru dezvoltarea relațiilor dintre Marea Britanie și România. Este prima filială a  Camerei de Comerț în afara Bucureștiului și cred că decizia este una excelentă. Un motiv a fost faptul că avem deja un British Business Group în Transilvania și aplaudăm rolul  pe care care acesta îl are în dezvoltarea afacerilor. Camera de Comerț va lucra și cu alte organizații din Cluj pentru a dezvolta programe și vrem să ne extindem activitatea în sectorul educației și în cel universitar”, a declarat Ambasadorul britanic, Paul Brummell.

Diplomatul britanic a asigurat că relațiile româno-britanice nu vor fi influențate de aparenta dispută între UE și Marea Britanie, legată de statutul și anumite condiții speciale pe care englezii le solicită. De altfel, englezii vor vota soarta Regatului în UE în cadrul unui referendum care va avea loc în 23 iunie.

„Poziția guvernului britanic este că Marea Britanie vrea să rămână într-o Uniune Europeană reformată. Vom avea un referendum în luna iunie. Suntem democrație și este potrivit ca populația să poată alege ce viitor preferă. Sper să rămânem în UE și după acest vot”, a declarat Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, aflat la Cluj cu ocazia inaugurării unei noi filiale a Camere de Comerț Britanică Română.


Publicitate

Postaţi un comentariu