Clujul, din nou în stradă. Trei nemulțumiri pe „ordinea de zi”

Aproximativ 70 de clujeni au ieșit dumnică seara în Piața Uniriin pentru a prostesta față de distrugerea independenței justiției, desființarea Pilonului II de pensii și propunerea Guvernului de a stopa introducerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO. Clujenii au venit înarmați cu umbrele, în detrimentul pancartelor și a bannerelor cu mesaje, întrucât la ora 20:00, când a fost programat protestul, tocmai începuse ploaia.

Cei mai mulți dintre participanții care au luat cuvântul și-au exprimat nemulțumirea vizavi de naționalizarea Pilonului II de pensii.

Protestul a durat mai bine de o oră, timp în care cei prezenți în piață au ținut scurte discursuri, precizând totodată că vor continua să iasă în stradă atât timp cât este nevoie pentru ca aceste probleme extrem de grave să își găsească o rezolvare. 

„Ieșim pentru a apăra forma legilor și mecanismelor care asigură independența Justiției, coloana vertebrală a oricărui stat de drept și pentru a ne apăra viitorul economic pus în pericol de desființarea Pilonului 2 de Pensii”, se precizează în cadrul evenimentului de pe Facebook care a anunțat protestul.

 

Proteste similare au avut loc în București și Brașov. 

 

Postaţi un comentariu