Clujul a ieșit în stradă, pentru viață

Foto arhiva: Transilvania Reporter
eepurl.com

Sfârșitul acestei săptămâni corespunde cu o nouă ediție a campaniei ”40 de zile pentru viață”. Evenimentul se desfășoară concomitent în patru localități din România, dar și în alte 360 de orașe din întreaga lume. Scopul declarat al organizatorilor este promovarea valorii și a unicității vieții. Vreme de 40 de zile inițiatorii evenimentului și participanții voluntari vor rostit rugăciuni în fața Clinicii de Ginecologie I, a Clinicii de Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” și în alte puncte din Cluj-Napoca, pentru scăderea numărului de avorturi.

Vor fi de asemenea organizate mai multe întâlniri tematice cu participarea unor fețe bisericești aparținând mai multor confesiuni. Pentru ca acțiunile lor să fie cât mai vizibile, participanții vor avea asupra lor pancarte cu mesaje de susținere a vieții. ”Paternitatea începe la concepție”, sau Femeile au nevoie de ajutor, nu de avort”, sund doar câteva dintre mesajele ce vor împânzi străzile din Cluj-Napoca, în următoarele 40 de zile.

”Scopul acestor manifestări este acela de a arăta lumii întregi că suntem pro viață. Personal particip ori de câte ori se organizează astfel de evenimente şi eu cred că am reuşit să transmitem ceea ce ne-am propus. Aici ne adunăm părinți, copii, preoți. Oricine susține viața este binevenit. Familia tradițională este temelia unei societăți solide și sănătoase, asta vrem noi să transmitem”, a declarat Mihai, voluntar în cadrul evenimentului ”40 de zile pentru viață”.

Postaţi un comentariu