Clujul a ales viaţa

Foto: Dan Bodea

Campania începută la jumătatea lunii februarie şi intitulată „40 de zile pentru viaţă” a continuat, sâmbătă, la Cluj-Napoca. Organizat de asociaţia Pro Vita evenimentul a adunat aproape 2.000 de oameni în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Acţiunea se desfăşoară în premieră în România şi se va încheia la data de 29 martie. Scopul acestei manifestări este susţinerea luptei pentru viaţă şi se desfăşoară sub sloganul „Nu avortului”.

Marşul pentru viaţă
Vreme de 40 de zile inițiatorii evenimentului și participanții voluntari au rostit rugăciuni în fața Clinicii de Obstetrică-Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca pentru scăderea numărului de avorturi, și au organizat mai multe întâlniri tematice cu participarea unor fețe bisericești aparținând mai multor confesiuni. Toul a culminat cu Marşul pentru viaţă organizat, sâmbătă.

”Avem parte de această zi superbă de primăvară, iar primăvara prin excelență simbolizează viața. Am ieșit alături de credincioși de la Sfânta Liturghie și am ales să ne alăturăm acestui marş pentru că vrem să transmitem un mesaj cetățenilor orașului nostru și întregii lumi. Ştiu că acest marş se organizează în mai multe oraşe şi sunt convins că eforturile noastre reunite vor avea efectul pe care organizatorii şi l-au fixat. Omul nu este stăpânul vieții, el poate

apăra sau distruge viața, iar noi sperăm că fiecare dintre semenii noştri vor alege şi ei viaţa”, a declarat episcopul Florentin Crihălmeanu. Acesta fost completat de mitropolitul Andrei Andreicuț, acesta din urmă alegând o pildă în versuri pentru a sensibiliza participanţii la manifestare: ”Născut dintr-un crâmpei de soare și o fărâmă de pământ, firul curat, gingaș și sfânt îmbobocește și dă-n floare. Și atunci cine suntem noi să omorâm bobocul, să nu mai poată

înflori? Ne-am adunat aici ca să binecuvântăm viața. Domnul nostru Iisus Hristos ne învață să ocrotim viața. Eu am spsu mereu că orice familie de creştini ar trebui să aibă 3 copii. Unul pentru tată, unul pentru mamă şi unul pentru biserică”, a spus mitoropolitul Andrei Andreicuţ. Participanţii la marş au străbătut străzile din centru Clujului şi au purtat pancarte pe care scria: „Şi eu am fost embrion”, „Nu avorturilor, da adopţiei”, „Viața este importantă”, sau „Viața începe în momentul concepției”.

„Scopul acestui marș este acela de a arăta că suntem pro life şi eu cred că am reuşit în ceea ce ne-am propus. Marșul s-a  desfășurat într-un mod pașnic, iar cei care au venit aici au arătat că sunt împotriva avortului, tocmai de aceea şi-au adus şi copiii cu ei. Familia tradițională este temelia unei societăți solide și sănătoase, asta am vrut noi să transmitem”, a încheiat Cristi Borz, unul dintre organizatorii Marşului pentru viaţă.

1 Comentariu

 1. Mitropolitul TurnatorLaSecuritate spune:

  Acesti mascarici din BOR denatureaza si pervertesc toate mesajele.
  .
  Este o situatie asemanatoare cu ora de religie. Desi in ora de religie sunt promovate doar aberatii, manipulari grosolane si prozelitism, popii spun cu tupeu ca ei fac educatie in scoli :))))
  .
  La fel si cu aceste actiuni „pentru viata”.
  Acea asociatie obscura Pro Vita militeaza, culmea, IMPOTRIVA VIETII !!!
  –––––
  Doar 75% dintre copiii români născuţi în iulie 2013 au primit vaccinul contra rujeolei-oreionului-rubeolei (ROR), şi pentru alte vaccinuri acoperirea scăzând sub pragul de siguranţă de 80%.
  ….
  cartea anti vaccin a „medicului” de familie Christa Todea-Gross, care este vicepreşedintele Federaţiei ortodoxe Pro Vita , cu filiale în 9 oraşe din România. Todea-Gross face parte şi din echipa Asociaţiei Medical-Creştine Christiana din Cluj , condusă de episcopul vicar al Clujului, Flueraş Someşanul. Cartea anti vaccin este vândută în reţelele librăriilor ortodoxe”
  ––––––
  Sursa: hotnews.ro/stiri-esential-19394518-cum-transformat-carte-obscura-biblia-miscarii-anti-vaccin-din-romania.htm
  .
  Va dati seama ce escroci ????????????????????? Militam pt. viata, dar promovam si vindem MOARTEA!
  .
  .
  De altfel, in ultima vreme astfel de asociatii obscure ale BOR au aparut ca ciupercile dupa ploaie – vezi si asociatia aia cu parinti pt. ora de religie.
  .
  Toate aceste asociatii ortodoxe sunt doar versiuni miniaturale civile ale BOR.
  Prin acestea, BOR manipuleaza, isi promoveaza pozitiile retrograde si, foarte important, MULGE ALTE FONDURI PUBLICE!
  .
  Toate aceste asociatii ale BOR obtin la randul lor finantari de la consiliile locale, in fapt alti bani publici bagati in conturile BOR pe alte cai.

Postaţi un comentariu