Clujenii vor 3 benzi şi pistă de biciclete pe Bună Ziua. Primăria încă nu a primit strada de la Guvern

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

După consultarea publică care a avut loc până în 7 martie pe tema extinderii străzii Bună Ziua, cei mai mulţi dintre clujenii care au trimis sugestii sub o formă sau alta primăriei  au optat pentru varianta cu 3 benzi și pistă de biciclete, în defavoarea variantei cu 4 benzi de circulaţie

„Consultarea publică referitoare la extinderea şi modernizarea străzii Bună Ziua s-a încheiat. 55,6% dintre clujenii care au transmis primăriei punctul lor de vedere, au optat pentru varianta I dintre proiectele propuse, anume: 3 benzi de circulație (2 dintre acestea cu sens de mers înspre Calea Turzii), pistă de biciclete şi 2 trotuare (lățime trotuar 2m, lățime bandă carosabil 3,25m, pistă bicicliști 2,25m). Pașii următori în acest proiect vizează în primul rând transferul de proprietate pentru strada Bună Ziua, de la Guvernul României către domeniul public al municipiului. Apoi se va trece în următoarea etapă, care implică realizarea studiului de fezabilitate și a exproprierilor necesare”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea, care se ocupă de acest proiect.

În proiectele în stand by ale primăriei clujene pentru decongestionarea traficului în zonă, se mai are în vedere și amenajarea a 2 sensuri giratorii la intersecţia străzilor Bună Ziua-Măceşului-Trifoiului şi la intersecţia străzilor Calea Turzii-Mihai Românul.

Citiţi : Ce spun clujenii despre extinderea străzii Bună Ziua. „E fără speranţă strada asta”

În aşteptarea unei HG. Dan Tarcea, viceprimar: „Nu va fi afectată nicio clădire odată cu extinderea străzii Bună Ziua”

150 de sugestii pentru extinderea străzii Bună Ziua

Postaţi un comentariu