Clujenii sunt chemaţi să ocupe Someşul

Malul Someşului, în Parcul Armătura, pe str. Oaşului, îi aşteaptă pe clujeni, astăzi şi mâine, dar şi altă dată, ca să-şi reia locul înapoi, în folosinţă, nu numai în proprietate.

Ideea proiectului Someş Delivery este ca locuitorii oraşului să redescopere o serie de locuri din Cluj şi să le re-folosească. De această dată, în Parcul Armătura, unde vor avea parte de plimbări ghidate cu caiacul, concerte, ateliere, mobilier urban și un colț de realitate virtuală despre râu şi unde au fost pregătite zeci de amenajări și evenimente.

Someș Delivery 2018 aduce instalații artistice, proiecții de film pe malul apei, concerte și micro-intervenții urbane, ateliere pentru copii și o mulțime de posibilități de a petrece timpul liber în apropierea râului.

“Someş Delivery a pornit de la Street Delivery, în Bucureşti, unde îşi propunea să închidă o stradă foarte aglomerată, care era a maşinilor, şi s-o aducă înapoi oammenilor şi să arate cumva că poţi transforma o stradă într-o pietonală şi s-o activezi. În Cluj, în urmă cu 4 ani, când s-a făcut prima dată Someş Delivery, încă nu erau atât de grave problemele cu traficul şi am zis că avem un râu mminunat care traversează oraşul, dar lumea nu-l utilizează cum ar trebui şi am zis să-l activăm. Am început şi continuăm prin amenajări temporare, prin care testăm tot felul de lucruri care ar fi utile comunităţii din Cluj, ce s-ar putea face pe Someş şi arătăm dacă e fezabil sau nu. Anul acesta am venit în Parcul Armătura, pentru că e printre foarte puţinele zone de pe lângă Someş care are atât de multă vegetaţie şi lumea nu ştie de el. Evident, e o provocare, fiindcă lumea nu prea ştie unde e parcul. Ideea e să aducem aici tot felul de activităţi şi de acţiuni, încercăm să ne adresăm tuturor grupelor de vârstă, în primul rânnd localnicilor”, ne-a spus Corina Ştirbu, responsabil de comunicare al proiectului.

Această ediţie poartă numele „Someșul de la firul ierbii” şi-i aşteaptă pe clujeni cu zeci de evenimente și noi amenajări pe Someș, cu concerte de jazz, ateliere pentru copii, lectură publică de literatură contemporană, proiecții de filme, ore de muzică și o sesiune de pictură etc.

Caiacele vor fi pe Someș în ambele zile de weekend, între orele 14:00-17:00, iar folosirea lor va fi gratuită pentru participanți.

Postaţi un comentariu