Clujenii, solidari cu diaspora venită acasă să protesteze

Guvernarea actuală i-a scos din nou în stradă pe clujeni.

Cu începere de la ora 19:00, în Cluj se anunță o acțiune de susținere a protestului organizat la București, în Piața Victoriei, de către românii veniți acasă din străinătate.

Mobilizarea celor din Cluj se face pe facebook, unde și-au anunțat prezența, până la acest moment, aproximativ 2.500 de persoane. Trebuie menționat că o parte dintre clujenii activi în Piața Unirii la protestele din primăvară, dar și de la începutul lui iunie, au plecat de ieri la București.

Data de 10 august e de mult timp marcată în calendarele a sute de români ca „ziua marelui protest”. După ce în prima parte a anului, în marile orașe din România, oamenii au ieșit în stradă pentru a cere demisia partidului de guvernământ, fără rezultat, a fost anunțat un protest mai amplu, care să strângă la București, chiar în fața Palatului Victoria, sediul Guvernului României, români din toată țara, dar și pe cei plecați la muncă sau la studii în alte țări, rămași cu gândul acasă.

În Piața Victoriei oamenii au început să se adune încă de dimineață, câteva sute fiind prezente chiar acum acolo. Românii cer demisia președintelui PSD, Liviu Dragnea, din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar și legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni.

S-au anunțat proteste și în fața ambasadelor României din țările în care se află români care nu au putut veni acasă, țări precum Belgia sau Italia.

Organizatorii protestului de la Cluj cheamă oamenii în stradă să spună „un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere”. De asemenea, se îndeamnă la un comportament civilizat, fără violență de niciun fel.

Protestatarii de la Cluj se vor aduna în Piața Unirii, după care vor să plece în marș pe traseul Piața Unirii-Bulevardul Eroilor-Dorobanților-Întoarcere Profi Mărăști-Bulevardul 21 Decembrie-Memorandumului-Casa de Cultura (Piața Lucian Blaga)-Napoca-Piața Unirii.

Postaţi un comentariu