„Nu vrem să fim o nație de sclavi”. Clujenii au protestat în stradă până după ora 3.00 AM

Foto: Sugár David

Context
Guvernul a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale. Măsurile au trezit reacții imediate în rândul societății civile. La București, la ora 23, se aflau în stradă peste 2000 de oameni, unii forțând intrarea în sediul Guvernului. La Cluj-Napoca, la această oră, au ieșit în stradă peste 200 de oameni, iar numărul lor continuă să crească.

Potrivit News.ro, incriminarea penală a abuzului în serviciu se va face doar pentru prejudicii mai mari de 200.000 de lei. Florin Iordache a spus că se menţine pragul de 200.000 de lei, dar este eliminată condiţia punerii în mişcare la plângerea prealabilă.

„La abuz în serviciu, a fost eliminată plângerea prealabilă şi s-a precizat că numai încălcările legii pentru cuantumul acela pe care noi l-am stabilit, de 200.000 de lei”, a declarat Florin Iordache, ministrul Justiţiei. Astfel, liderul PSD, Liviu Dragnea, scapă de răspunderea penală în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.

Postaţi un comentariu