Clujenii prostează pentru a patra seară la rând. Noi corturi au apărut în Piața Unirii

Foto: Dan Bodea

Declarațiile președintelui PSD și ale apropiaților săi, de după decizia instanței în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat, i-au făcut pe clujeni să iasă în stradă din nou.

În ciuda vremii, câteva sute de oameni au strigat în centrul orașului „Nu cedăm, nu capitulăm”, „Nu vrem să fim conduși de hoți” sau au cerut demisia lui Liviu Dragnea și a premierului Viorica Dăncilă.

Oamenii au fost de-a dreptul furioși pe declarațiile lui Liviu Dragnea care a lăsat să se înțeleagă că ar putea să adopte o nouă ordonanță de urgență care ar putea să-l scape de acuzațiile de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. S-a strigat „Anticipate”, „Singura soluție, înc-o revoluție” sau „În democrație, hoții stau la pușcărie” .

Corturile instalate aseară în Piața Unirii cu scopul unui protest neîntrerupt au rămas acolo întreaga zi, ba chiar s-au alăturat și alte persoane acestui demers. Dacă la ora începerii protestului erau instalate opt corturi, după o oră erau unsprezece. Cel care a instalat primul cort, Sorin Bobiș, inițiatorul marșului pe jos până la București din primăvară, a spus că își dorește ca piața să se umple de corturi ale „rezistenței”.

Puțin după ora 21:00 protestatarii au plecat în marș scandând „Jos, Dragnea, jos, ești un ticălos”. S-au oprit în fața sediului PSD și au strigat de mai multe ori „Hoții”. În fața Prefecturii s-au așezat și au strigat „Dragnea condamnat pentru tot ce ai furat” și „Fără ordonanțe”. 

002W0A7515 002W0A7470 Ziua patru 002W0A7416 Ziua patru
<
>

Postaţi un comentariu