Peste 30.000 de clujeni, din nou, în stradă

Sunt din nou mai mult de 25.000 de clujeni în stradă | Foto: Vakarcs Loránd

23.00 . Protestul se încheie. Grupul compact s-a despărțit pe Moților, circa 500 de persoane au revenit în Piața Unirii, unde încă se scandează. Aici încheiem relatarea (Maria Man, Cristina Beligăr, reporteri/ Dan Bodea, Vakarcs Loránd, foto-video/ Bogdan Stanciu, editor). Și o ultima fotografie pe azi:

Foto: Lepedus-Sisko Péter

22:50. Numărul protestatarilor a scăzut semnificativ. O parte dintre aceștia se îndreaptă spre Mănăștur, în timp ce o parte au plecat spre campusul universitar Hasdeu. În momentul de față pe străzi au rămas câteva sute de clujeni.

Așa se vedea coloana de protestatari în Mărăști. Video de Vakarcs Loránd:

22:00. O ambulanță a trecut printre manifestanți pe str. Memorandumului,  iar aceștia au aplaudat îndelung. În momentul de față, cei peste 30.000 de protestatari se îndreaptă spre cartierul Mănăștur.

21.45. Și actorii de la Teatrul Național și-au manifestat solidaritatea cu protestatarii din stradă, la finalul piesei „Romeo și Julieta”, afișând un banner prin care au sugerat că se vor alătura demonstrației:

Foto: Cristina Beligăr

21.40 Coloana a ajuns în dreptul Curții de Apel. Se cântă imnul. Mai mulți clujeni au venit la protest „înarmați” cu flori, pe care le-au împărțit jandarmilor, polițiștilor și chiar altor protestatari. Printre dăruitorii de flori se numără și studenta Raluca Crișan. „Le oferim jandarmilor flori în semn de mulțumire, pentru că au grija de noi”, spune aceasta.   

Filmare transmisă de un cititor:

21.10 O galerie foto realizată de Dan Bodea:

[maxgallery id=”108182″]

20.25. Coloana a atins dimensiuni impresionante, pe măsură ce, în marș spre Mărăști, i s-au alăturat grupuri-grupuri de protestatari. Potrivit mai multor estimări neoficiale s-au strâns din nou peste 25.000 de persoane. 

21.00 O galerie foto realizată de Vakarcs Loránd:

[maxgallery id=”108166″]

19:41. Potrivit jandarmilor, numărul manifestanților a depășit 10.000. 

19:25. Manifestanții au pornit în marș spre cartierul Mărăşti.

19:20. Peste 5.000 de manifestanți protestează în Piața Unirii.

Peste 2.000 de persoane protestează în acest moment în centrul orașului. Se strigă: “PSD, ciuma roșie”, “Jos, Ordonanța”, “Altă întrebare”, “Nu cedăm!”. Statuia lui Matei Corvin este păzită de polițiști locali, după ce ieri, în timpul protestului mai multi studenți au “escaladat” monumentul istoric.

La ora 19:00 în Piața Unirii s-au adunat peste 1.000 de manifestanți, iar numărul acestora e în continuă creștere. În acest moment au sosit studenții care strigă “6,6, vin studenții”!

Un nou miting de protest, urmat de un marș pe străzile orașului este așteptat să aibă loc, joi, la Cluj. Mai multe evenimente au fost anunțate în acest sens pe Facebook. Manifestația va avea loc în contestul în care Guvernul Grindeanu refuză să abroge OUG 13/2017, prin care este modificat Codul Penal.

Ieri (miercuri, 1 februarie), în jur de 30.000 de oameni au participat la cel mai mare protest post-1989 de la Cluj.

Joi dimineață, în Piața Unirii s-au strâns și câteva zeci de mămici , alături de copiii lor, care nu au putut participa la demonstrația de cu o zi înainte. 

Postaţi un comentariu