Clujenii, din nou în stradă: „Oprea este protejat, vrem sa fie cercetat!”

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Clujenii vor ieși din nou în stradă joi, 22 septembrie, pentru a-și manifesta nemulțumirea vizavi de cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, care nu va fi cercetat penal în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigină.

Protestul „Oprea este protejat, vrem sa fie cercetat!” va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de la ora 18:00.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul mai sus amintit, dar senatorii au votat luni, 19 septembrie, prin vot secret, împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea.

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpat: cel identificat de procurori ca posibil vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției”, a transmis pe Facebook, unul dintre inițiatorii protestului, Dan Giurga.

Citiți și: 50 de clujeni au cerut demisia vicepremierului Gabriel Oprea în Piața Unirii

Proteste similare vor avea loc în același timp în capitală, Craiova, Iași.

„Acest vot nu mă face imun în fața Justiției, nu mă ”salvează” de la ceva și nici nu închide drumul dosarului pentru care DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale. Peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, așa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul își va urma cursul normal în Justiție. Spun asta pentru cei care, din neștiință sau din interes, afirmă – în mod total greșit – că, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge în instanță. Vă reamintesc faptul că procurorii au așteptat aproape un an ca să facă acest dosar. Ei bine, prin votul de acum două zile, s-a decis să mai treacă încă trei luni până când va ajunge în fața judecătorilor. Atât și nimic mai mult”, a declarat senatorul Gabriel Oprea, potrivit realitatea.net, ca o reacție pe fondul protestelor anunțate în țară.

Citiți și: Marș comemorativ în memoria polițistului-motociclist și protest împotriva vicepremierului Gabriel Oprea, duminică, la Cluj

„Așa cum am mai spus, mă consider nevinovat. Așa cum am mai spus, nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzație atât de gravă să fie atât de sărac în probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge în fața judecătorilor și sunt convins că, așa cum nenumărate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate și suspiciunile procurorilor. Iar atunci când judecătorii îmi vor da dreptate, mă întreb dacă cineva va plăti, totuși, pentru calomniile, injuriile și ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs”, a mai spus fostul vicepremier.

73 de senatori au respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină.

Postaţi un comentariu