Clujana produce 1.500 de perechi de încălţăminte pe zi

Producătorul de încălţăminte Clujana a investit în ultimii doi ani aproape 250.000 de lei în utilaje pentru a creşte producţia companiei. În prezent la această firmă lucrează 370 de persoane.

Astăzi preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan a discutat cu conducerea Clujana, la care forul judeţean este acţionar majoritar, despre organizarea fluxului de producţie şi strategia de piaţă.

Societatea are în prezent şase benzi de cusut şi două benzi de tălpuit, cea de-a şasea bandă fiind înfiinţată în ultimul an urmare a cererii crescute pentru producţia de încălţăminte a clienţilor Clujana şi a nevoii de eficientizare a activităţii. În acest moment, producţia ajunge la 1.500 de perechi de încălţăminte pe zi. Datorită diversificării şi creşterii numărului de clienţi, în ultimii doi ani s-a făcut export direct de produse finite şi semifabricate în ţările din Uniunea Europeană în valoare de peste 300.000 de euro.

Recent compania a lansat trei modele noi de încălţăminte care au o cerere foarte bună şi se pregăteşte să lanseze o colecţie nouă pentru sezonul de iarnă. Toate produsele sunt realizate din 100% piele.

Dovada faptului că clujenii se orientează spre această marcă care le aparţine este reprezentat de faptul că, doar în ultimii doi ani, societatea Clujana a avut vânzări de peste două milioane de lei doar în municipiul Cluj-Napoca, în cele două magazine proprii. Deşi se confruntă cu o mare problemă, legată de lipsa personalului calificat în domeniul producţiei de încălţăminte, Clujana reuşeşte în continuare să-şi distribuie articolele atât pe piaţa internă cât şi la export, în ţări precum Italia, Franţa, Olanda şi Germania. Aşadar, nu pot decât să îndemn clujenii, şi nu numai, să promoveze brandurile autohtone, cumpărând produse marca Clujana”, a declarat Mihai Seplecan. 

Clujana este un brand de tradiţie al Clujului prezent pe piaţa românească încă din anul 1911. Clujana are o unitate de producţie proprie în Cluj-Napoca, în Piaţa 1 Mai şi opt magazine în municipiile Cluj-Napoca (două unităţi), Dej, Bistriţa, Timişoara, Sibiu, Târgu-Mureş şi Bucureşti.

Postaţi un comentariu