Cluj-Napoca, un oraș de basm

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

O atmosferă de basm a pus stăpânire pe centrul municipiului. Vreme de trei zile artiștii păpușari ai Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca și invitații lor din Oradea, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureș, Baia Mare, Deva, Satu Mare sau Dej au încântat audiența la prima ediție a festivalului stradal ”WonderPuck”. Inițiatorii proiectului și-au propus și chiar au reușit să aducă laolaltă artiști din mai multe domenii, precum teatru, muzică, dans, artă vizuală și artizanală. 

Foto: Dan Bodea

Deschiderea oficială a avut loc vineri, 15 septembrie, pe Scena Mare amplasată în Piața Unirii, și a fost urmată de un moment special cu Fanfara Militară din Cluj-Napoca în prim-plan. Aceasta a susținut un concert în care a interpretat fragmente din muzica filmelor Disney. Însă, momentul cel mai așteptat de cei mici, și de părinți deopotrivă, a fost Petrecerea Costumelor, de sâmbătă seara. 

Foto: Dan Bodea

Vrăjitoare, fantome, pisicuțe și eroi din benzile desenate au dus distracția la cote maxime, iar la finalul petrecerii participanții au așteptat cu nerăbdare Tombola Fermecată. Organizatorii și partenerii lor au pus la bătaie 10 abonamente la toate spectacolele Teatrului „Puck” din stagiunea care tocmai a debutat cu ocazia festivalului ”WonderPuck”, șase ghiozdane complet echipate, seturi Lego, iar premiul I al tombolei a constat într-un sejur de 7 zile pe Litoralul Mării Negre, oferit de Eximtur. 

Foto: Dan Bodea

Pe durata celor trei zile de festival participanții au avut parte de o serie de evenimente de educație teatrală, menite să apropie copiii și părinții de teatrul de păpuși. Printre vedetele primei ediții a festivalului ”WonderPuck” s-au numărat și elevii unor licee din Cluj care și-au etalat măiestria în arta teatrală, muzică și dans. Festivalul stradal ”WonderPuck” a fost organizat de Consiliul Județean Cluj împreună cu Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca și a fost susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Urmăriți mai jos o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Postaţi un comentariu