Cluj Arena, cel mai mare datornic la bugetul local al Clujului

Primăria Cluj-Napoca a publicat astăzi lista cu datornicii, persoane juridice, la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Pe listă se află 25 de societăți comerciale, între care pe primul loc este chiar SC Cluj Arena.

Societatea, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Cluj, are impozite neplătite către primărie în valoare de nu mai puțin de 15.115.266 de lei, restanțe acumulate în ultimii ani, în care s-a discutat de mai multe ori despre recupererea acestei datorii, dar fără niciun rezultat. Din totalul sumei, peste 5 milioane de lei reprezintă penalități și majorări datorate întârzierilor la plata acestor obligații fiscale.

Următoarele locuri sunt ocupate de RADEF cu datorii de peste 3,6 milioane de lei, dar și SC Cartierul Tineretului Cluj SRL cu restanțe de peste 3,3 milioane de lei. Pe de altă parte, pe listă, pe locul 8 se află chiar o societate la care acționar majoritar este Consiliul Local Cluj-Napoca. Este vorba despre SC Sala Polivalentă cu datorii de 237.174 de lei. 
„Solicităm un plan de recuperare debite și, de asemenea, dorim să aflăm care au fost măsurile luate până în prezent pentru recuperarea debitelor. Vorbim de datorii de peste 1 an, iar pe primele locuri se află 3 societăți cu acționariat – Consiliul Județean, respectiv Primăria Cluj-Napoca. Referitor la debitul înregistrat de Cluj Arena, dorim să știm dacă există vreo șansă de a fi recuperat și care este stadiul discuțiilor cu Consiliul Județean pe această temă. Observăm prezența pe lista datornicilor și a societății ce administrează Sala Polivalentă, deci ne întrebăm cum poate o societate care beneficiază de tot sprjinul Primăriei, căreia i se votează orice variantă de buget și orice majorare de capital, să tot figureze cu datorii? Vom cere la viitoarea ședință de consiliu local un grafic de recuperare debite cu termene clare asumate” a declarat Dan Morar, liderul de grup PSD + ALDE din cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca.

Lista societăților cu datorii la bugetul local poate consultată aici. Totalul restanțelor depășește 27 de milioane de lei.

Postaţi un comentariu