Clubul de lectură pentru copii şi adolescenţi Fanbook se lansează la Cluj

Foto: csrmindset.ro

Autori cunoscuţi, istorici, arheologi şi profesori propun adolescenţilor o nouă abordare a lecturii și o modalitate plăcută de învăţare a istoriei prin stimularea spiritului critic al acestora şi a schimbului de idei, în cadrul unor evenimente culturale organizate lunar la Clubul de lectură Fanbook. Lansarea proiectului va avea loc sâmbătă, 30 ianurie, de la ora 13:30 în Aula Ferdinand a Facultății de Istorie (Str. Napoca nr. 11, etaj 1). Clubul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani.

Obiectivul proiectului este de a dezvolta copiilor și adolescenților obiceiul de a citi o carte pe lună și de a o dezbate prin discuții libere cu specialiști din mediul universitar și institutele de cercetare. Un alt scop al acestui modul este de a îi familiariza pe adolescenți cu diversele surse din care poate fi extras conținut istoric – volume de istorie, memorii, interviuri, documente și fotografii de epocă, sinteze și analize tematice.

Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai” și Facultatea de Istorie din Cluj susțin acest proiect, propunându-l ca activitate alternativă de învățare și de discutare a istoriei, în care elevii și profesorii universitari invitați sunt văzuți ca parteneri de dialog.

Accesul la “Fanbook – Izvoarele istoriei” este gratuit. Participarea ca membru Fanbook este posibilă prin înscriere prealabilă, iar tinerii beneficiază de reduceri, diplome, premii și întâlniri inedite. Înscrierile și mai multe informații despre club, cărțile abordate sub tema “Izvoarele Istoriei” și datele întâlnirilor lunare  se găsesc aici. 

Proiectul „Fanbook – Izvoarele istoriei” este iniţiat şi susţinut de La Fântâna, organizat de Asociația CSR Mindset în parteneriat cu Editura Humanitas. În 2016 Clubul se adresează adolescenților din București, Cluj, Brașov și Sibiu.

Postaţi un comentariu