Clovnul Felix va alerga peste 480 de kilometri pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer să participe la MagiCAMP. Cum îl putem ajuta

Clujeanul Vlad Pop sau clovnul Felix, cum mai este acesta cunoscut, aleargă și strânge donații pentru a le oferi copiilor bolnavi de cancer șansa de a participa la o tabără magică, plină de aventură și poveste, MagiCAMP. Acesta s-a întors de curând de la Vlădeasa X-Trail, competiție în cadrul căreia s-a clasat pe locul 21 din 124 de concurenți și își propune ca anul acesta să participe la 21 de competiții de maraton, triathlon și Iron Man, astfel încât 100 de micuți să se poată bucura de tabăra la care visează tot anul.

Aflați mai multe despre Vlad Pop aici: Tinerii Clujului. Vlad Pop, distribuitorul de zâmbete pentru sufletele copiilor. „Cred că atunci când faci alți oameni fericiți, ești fericit”

„Pe 10 aprilie 2016 vreau să alerg 42km la Maratonul Internațional Cluj-Napoca pentru cei mai curajosi și puternici copii. Împreună putem ajuta să îndeplinim visul fiecărui copil de a participa gratuit în tabără ”, spune acesta.

Pentru ca MagiCAMP să aibă loc sunt necesari 5.000 de euro pentru cazare, 16.000 de euro pentru mâncare, 6.000 de euro pentru transport.

Până în momentul de față Vlad a reușit să strângă 8 955 de lei de la prieteni și 44.000 de la companii.

Cele 21 de competiții la care Vlad dorește să participe anul acesta însumează un total de aproximativ 19 km – înot, 570 km – pedalat și 480 de km – alergare.

Cei care doresc să îl susțină pe Vlad în demersul său, pot face acest lucru aici

„Consider că, dacă sunt sănătos, am un job, o familie, o afacere şi multe alte binecuvântări, am şi responsabilitatea de a da înapoi comunităţii şi de a ajuta la educaţia şi viitorul copiilor. Tu pentru ce alergi?”, spune Vlad.

Ce înseamnă MagiCAMP?

Opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reușea să salveze numai doi din zece. Statisticile vorbesc despre progresul în medicină dar nu spun nimic despre urmele pe care cancerul le lasă pe trupul și în sufletul copiiilor, nici despre rolul pe care familia și prietenii îl joacă în lupta lor cu boala și în refacerea de după.

Pentru copil și pentru familia lui, cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numarul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii  petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.

MagiCAMP încearcă să le dea puțin înapoi din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă.

MagiCAMP înseamnă joacă, joacă la greu – așa cum spune și motto-ul taberei. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toata magia taberelor trecute și pregătit pentru taberele și mai grozave ce vor urma. Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate.

Cățărări pe panou vertical, zbor cu tiroliana, tras cu arcul, echitație, pictură, sport, teatru, cântat la tobe și multe alte activități surpriză, toate gândite astfel încât fiecare copil să poată participa, indiferent de provocarile de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.

Toate acestea ajută la creșterea încrederii în propriile forțe, a stimei de sine, a independenței și a interesului copiilor față de construirea de prietenii noi și participarea la diferite activități sociale.

Postaţi un comentariu