Circulaţie îngreunată pe drumurile din judeţ

Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din judeţul Cluj în urma ninsorilor din ultimele ore. Poliţiştii le cer şoferilor să ruleze cu viteză redusă şi să aibă pregătite lanţuri antiderapante.
Zăpada care cade neîntrerupt încă de azi noapte în judeţul Cluj le dă bătăi serioase cap şoferilor. În zona de munte a judeţului stratul de zăpadă aşternut pe carosabil depăşeşte cinci centrimetri, aşa că poliţiştii le cer şoferilor să conducă prudent.
De altfel, în această dimineaţă, circulația a fost îngreunată la ieșire din localitatea Leghia, din cauza stratului gros de zăpadă care s-a depus pe carosabil. La fața locului s-a deplasat şi un echipaj al Poliției. După câteva ore traficul a revenit la normal pe acest drum în urma intervenției utilajelor de deszăpezire.
Potrivit RAADPP în prezent se intervine cu utilaje cu lamă pentru deszăpezirea mai multor drumuri din judeţ, cu precădere în zona de munte. „Nu există drumuri judeţene închise sau blocate dar pentru că stratul de zăpadă a trecut de cinci centrimetri se intervine cu utilaje cu lamă pentru curăţarea drumurilor  judeţene 107 P în zona Mărişel, 107 M la Iara şi 107 R în zona Muntele Băişorii, 108 C  la Călata – Scrind şi 103 K – Agârbiciu, 103 L – Mănăstireni şi 103 T pe Dealu Feleacului în zona releului”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Cristian Bara, purtător de cuvânt al RAADPP.
Şi în Cluj Napoca circulația pe multe dintre străzile din cartierele s-a desfăşurat foarte greu până la orele amiezii şi aceasta pentru că utilajele de deszăpezire au intervenit doar pe arterele principale.

Verificări la stocurile de materiale antiderapante
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan a făcut ieri o verificare a stocurilor şi utilajelor pentru deszăpezire la o parte din bazele din judeţul Cluj. În urma verificărilor la baza de deszăpezire Câmpia Turzii s-a constatat faptul că existau încă utilaje şi mijloace de intervenţie în reparaţii, unele dezmembrate, iar situaţia stocurilor existente de materiale antiderapante era cu mult sub limita stocurilor necesare şi obligatorii a fi asigurate în acest moment de către prestatorul de servicii de profil.
În acest context, prefectul a cerut Consiliului Judeţean Cluj – R A de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Cluj să verifice, în regim de urgenţă, situaţia stocurilor existente şi a mijloacelor de intervenţie, potrivit clauzelor contractuale asumate de operatorii economici care au câştigat licitaţia organizată pentru atribuirea serviciului de deszăpezire.
O a doua verificare a fost făcută la nivelul bazelor de deszăpezire Turda şi Feleacu, unde prefectul a constatat faptul că nu exista în stoc clorură de calciu, iar numărul utilajelor de intervenţie nu era conform contractului încheiat cu operatorul de profil. Controalele vor continua şi în zilele care urmează la celelalte bazele din judeţul Cluj.
Judeţul Cluj se află sub cod galben de ninsori până mâine dimineaţă.

Postaţi un comentariu