Cinematografia autohtonă, promovată în Noaptea Albă a Filmului Românesc

Cea de-a cincea ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc revine în prim-plan în noaptea de vineri, 19 septembrie 2014, în București şi în Cluj-Napoca.

Spectatorii vor avea ocazia să vizioneze producții recent lansate pe marile ecrane, care s-au bucurat de succes la public, cât și de filme clasice, care au rămas în istoria cinematografiei românești. Din selecție nu lipsesc nici documentare originale sau cele mai bune scurtmetraje românești ale anului 2014.

Cinefilii vor avea parte de încă o vacanță la mare alături de personajele din “#Selfie”, film regizat de Cristina Iacob. Secțiunea ”Panoramă 2013” aduce cele mai apreciate titluri ale anului trecut, printre care se numără filmul lui Stere Gulea, “Sunt o babă comunistă”, avându-i ca protagoniști pe Marian Râlea și Luminița Gheorghiu, dar şi “Domnișoara Christina” în regia lui Alexandru Maftei.

Horațiu Mălăele, în calitate de regizor şi actor va putea fi văzut în “Funeralii fericite”, iar filmul câștigător a două trofee la Gala Premiilor Gopo 2014, printre care cel mai bun film de debut, “La limita de jos a cerului” este o altă propunere pentru spectatori.

Din categoria documentare, cinefilii se vor bucura de “Afacerea Tănase”, film regizat de Ionuț Teianu, scenaristul succesului de box-office “Despre oameni şi melci”, ce prezintă cea mai incredibilă operațiune din Războiul Rece, și de “City Tour”, în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, o producţie UNATC, în care se explorează relația dintre Asociația Română Anti-SIDA și oamenii cărora le sunt dedicate proiectele asociației.

Binecunoscutul documentar “București, unde ești?” va prezenta spectatorilor care nu au reuşit să-l vizioneze până acum, desfășurarea protestelor din 2012, printr-o analiză a străzii pornind de la poveştile oamenilor, de la revendicările, dorinţele şi viziunile lor despre democraţie.

Iubitorii de film clasic se vor putea bucura la Noaptea Albă de două titluri intrate în patrimoniu, semnate de regizorul Lucian Pintilie. “Balanța” prezintă povestea lui Nela, interpretată de Maia Morgenstern, o tânără profesoară, care are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte.

Producţia “Niki Ardelean, colonel în rezervă” îl aduce în prim-plan pe maestrul Victor Rebengiuc.

Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare, evenimentul Noaptea Albă a Filmului Românesc îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi.

Cinefilii din Cluj-Napoca vor putea viziona filme româneşti în Noaptea Albă la Cinema Victoria şi Casa TIFF.

Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând pe site-ul: www.romfilmpromotion.ro şi pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba .


Publicitate

Postaţi un comentariu