CFR scoate la licitaţie 10.500 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi terenuri la Cluj

Sucursalele regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Constanţa organizează marţi licitaţii publice cu strigare pentru închirierea a peste 1.200 de spaţii şi terenuri cu o suprafaţă totală de 438.702, 33 mp, unde agenţii economici pot demara sau dezvolta activităţi comerciale.

Spaţiile comerciale scoase de CFR SA pe piaţa imobiliară au o suprafaţă totală de 52.400, 09 mp, iar terenurile – 386.302, 24 mp – şi se adresează tuturor categoriilor de agenţi economici. Locaţiile comerciale sunt situate în gări, sau în proximitatea acestora, şi pot fi închiriate şi de micii întreprinzători. În primele trei etape ale acesui program 103 locaţii (51 de spaţii comerciale şi 52 de terenuri), în suprafaţă totală de 34.873 mp, au fost deja închiriate.

La Cluj sunt scoase la licitaţie pentru închiriere circa 10.500 de metri pătraţi de spaţii comerciale şi terenuri situate în 49 de locaţii. Cele mai multe, 25 de număr, sunt situate în Gara Cluj-Napoca şi Cluj-Napoca Est. Aici sunt şi cele mai mari preţuri de pornire. De exemplu, un metru pătrat de spaţiu în gara din Cluj-Napoca pentru amplasarea unui bancomat are un preţ de pornire la licitaţie de 280 de lei şi chiar 382 de lei pe lună.

Mai este disponibil şi un teren de 455 de metri pătraţi pentru amplasarea unei construcţii metalice provizorii cu obiect de activitate vulcanizare anvelope, preţul fiind de 3, 90 de lei pe lună metrul pătrat.

Şi preţurile pentru chioşcurile sau spaţiile comerciale pentru produse alimentare sau nealimentare, inclusiv presă, sunt destul de ridicate şi sunt cuprinse între 516 şi 630 de lei pe lună per metru pătrat. Tot în gara din Cluj există disponibil şi un spaţiu de 467 de metri pătraţi destinat unui restaurant sau unei săli de jocuri, cu un preţ de pornire de 23 de lei per metru pătrat, dar şi 187 de metri pătraţi de spaţii de birouri la un preţ de 23 de lei per metru pătrat.

Cel mai mare preţ, 2.845 de lei, este cerut pentru un spaţiu de 1 metru pătrat, pe care să fie amplasat un automat de băuturi calde sau reci, food sau plăţi. În gara Cluj-Napoca Est se scoate la licitaţie un teren de 525 de metri pătraţi pentru depozitare sau vânzări engros la doar 10 lei pe lună metrul pătrat. Alte spaţii şi terenuri mai sunt disponibile în Turda, Câmpia Turzii, Dej, Apahida, Cojocna şi Călăraşi Turda.

1 Comentariu

  1. un roman spune:

    Este interesant de stiut cine este persoana care hotaraste organizarea acestor licitatii…. cam dese, de altfel. Parca a mai fost o transa de licitatii din astea acum vreun an. Terenurile alea nu erau folosite pentru plantatiile CFR ? pentru infrumusetarea garilor si statiilor din toata tara? Care e capul ala prost care scoate o asemenea avutie la mezat ???

Postaţi un comentariu