Cele mai trăznite sănii de carton, vedetele zilei la Feleacu Winter Games

Foto:Dan Bodea

24 dintre cele mai trăznite idei ale iernii au devenit realitate sâmbătă, la Feleacu Winter Gams, eveniment desfășurat pe Pârtia Feleacu. De pe „rampa de lansare” au pornit adulți și copii deopotrivă, care au încercat să strunească sănii sub formă de locomotivă, camion, dragoni sau chiar… sicriu.

Raul a venit la Feleacu Winter Games cu toată familia, plus câțiva prieteni. Cu toții au făcut parte din echipa tehnică ce a construit sania de carton în care Raul și mama lui, Ramona, au concurat. Cursa nu a mers prea bine, cei doi fiind protagoniștii unei foarte spectaculoase ieșiri în decor, moment aplaudat de toți spectatorii care au venit să vadă trăznită întrecere.

Raul, alături de „echipa tehnică”

„Am fost mai multe familii care am lucrat. Nu a rezistat blindajul. A fost prima participare și nu am avut experiență la condus. Am calculat că am încăpea doi, dar nu s-a mai întâmplat. Cred că merităm un premiu pentru că am făcut spectacol. Mai lucrăm până anul viitor și o facem decapotabilă ca să avem loc”, Ramona Horobian, mama lui Raul.

Raul explică faptul că mașina este inspirată dintr-un joc video.

„Stâlpul bate blindajul. E inspirată dintr-un joc video, GTA. Am făcut-o cu ajutorul părinților”, spune el.

În total, 24 de echipe au fost înscrise la concursul de sănii de carton din cadrul Feleacu Winter Games. În paralel s-a disputat și un concurs de freestyle, care a avut aproximativ 40 de participanți, însă „vedeta” evenimentului a fost concursul desfășurat pe pârtia lungă de aproximativ 800 de metri.

„Au avut o lună la dispoziție în care să își construiască săniile. Au avut voie să folosească doar materiale moi precum carton, folie, saci, bandă adezivă, polistiren și nailon. Chiar am folosit detector de metale pentru a fi siguri că toată lumea a respectat regulile de bază. Am vrut să își folosească imaginația cât mai mult. Nu am avut limită de vârstă pentru că este vorba despre distracție aici”, a explicat Marius Bugeac, reprezentant al organizatorului.

La linia de start au apărut idei dintre cele mai trăznite. Cei mai mulți au mizat pe design și au neglijat aerodinamică sau rezistența vehiculului. Prin urmare, mulți au eșuat după primii 20 de metri și chiar mai mulți au ieșit mult în decor. Una dintre cele mai originale idei a fost o locomotivă CFR, care a și reușit să ajungă la linia de finish.

Foto:Dan Bodea

Daniel este din Maramureș și locuiește în Cluj. Sâmbătă a participat pentru prima dată la un astfel de concurs, alături de un prieten. Sania lor a fost o replică de carton a unei locomotive CFR. Cei doi au punctat la impresia artstică, în condițiile în care Daniel a avut și uniformă.

„A fost ok. Am avut o trompetă care s-a blocat în sanie și ne pus frână. În rest a fost ok. Am văzut pe internet ceva de genul și dacă tot am văzut că e frig afară, ne-am apucat de treabă. Am fost destul de rapizi. Mai rapizi decât trenurile de la CFR”, a spus Daniel Iuga.

Departajarea s-a făcut în funcție de timp și în funcție de cea mai haioasă și cool sanie, unde a decis juriul. Premiile pentru cea mai haioasă sanie au fost de 500 de lei, diplomă și medalie pentru locul 1, iar la departajarea pe timp, la locul 1, cupă, 300 de lei și sky pass la pârtie, locul 2- 200 de lei și voucher sky pass și locul trei- 100 de lei și voucher sky pass. Evenimentul s-a încheiat cu o petrecere la care au luat parte toți cei încă prezenți pe pârtie.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de către fotograful Dan Bodea.


Publicitate

Postaţi un comentariu