Cele mai bune fotografii din lume vor fi expuse la Cluj-Napoca

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă”, realizate de Cosmin Bumbuț/ Foto: Cosmin Bumbutz

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards (SWPA), cea mai mare competiție de profil la nivel mondial, vor fi expuse începând de marți, 23 februarie 2016, la Iulius Mall  și în Salina Turda.

„Anul trecut s-a stabilit un nou record de participări la cea mai mare competiție de fotografie din lume. Lucrările premiate, care pot fi văzute de marți la Iulius Mall Cluj-Napoca, sunt alese din peste 173 de mii de înscrieri din 171 de țări. Pentru expoziția de la Cluj-Napoca am reușit să aducem lucrările expuse la Londra, printre care se numără și fotografiile celor doi fotografi români premiați. Este o expoziție la care îi așteptăm pe toți iubitorii de fotografie și care sperăm să îi inspire pe cei care vor să se înscrie în ediția 2016”, a declarat Cătălin Neagu, Group Product Marketing Manager Sony România.

Printre fotografiile expuse se vor număra cele din seria „Camera intimă”, realizate de Cosmin Bumbuț, câștigător al premiului „Fotograful anului” la secțiunea „Arhitectură” în cadrul SWPA 2015, care cuprinde o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România.

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiect au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate”, a declarat Cosmin Bumbuț după câștigarea premiului.

Alesul oilor/ Foto: Auras Mihaiu

Alesul oilor/ Foto: Auras Mihaiu

Totodată, amatorii de fotografie vor putea admira și lucrarea „Alesul oilor”, de Auraș Mihaiu, câștigător al premiului România National Award, care a surprins momentul de la stână în care ciobanii își pregătesc oile pentru iernat.

Expoziția va putea fi vizitată în cele două locații până în data de 20 martie 2016.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume. La ediția de anul trecut, cea de a opta, a fost înregistrat un număr record de înscrieri, mai exact 173.444 din 171 de țări, cu o creștere de 24% față de anul precedent. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii naționale. Expoziția face parte din proiectul PhotoRomania 2015, derulat de Asociația PhotoRomania.

Mai multe detalii aici.

Postaţi un comentariu