Cel mai mare site de recomandări turistice din lume a acordat municipiului Alba Iulia un certificat de excelență

Cetatea Alba Carolina a fost recunoscută de către turiști ca fiind unul dintre locurile ce merită cu adevărat să fie vizitate în România. Astfel, ca rezultat al recenziilor pozitive exprimate de către turiștii care au vizitat în ultimul an Cetatea Alba Carolina, TripAdvisor, cel mai mare site de recomandări turistice din lume, a acordat municipiului Alba Iulia un certificat de excelență.

Acest premiu a venit după ce, în anul 2014, Cetatea s-a clasat pe a doua poziție în topul celor mai vizitate și, implicit, a celor mai apreciate obiective turistice din România, după Castelul Peleș. Distincția primită anul acesta din partea TripAdvisor este o recunoaștere a aprecierii turiștilor din întreaga lume față de atmosfera specială din Cetate, dată de restaurarea acesteia, cât și datorită evenimentelor care au loc deseori in interiorul zidurilor sale.

certificat-trip-advisor

Peste 300.000 de turiști, români și străini, au vizitat anul trecut Cetatea Alba Iulia, care în urma investiţiilor de 67 de milioane de euro din fonduri europene şi-a schimbat în ultimii ani total înfăţişarea.

„Acest titlu arată că Cetatea nu e doar vizitată ci, mai degrabă, apreciată și admirată. Nu e o ghirlandă menită să o poarte cineva anume din orașul nostru, este o recunoaștere de care ar trebui să fie mândri toți albaiulienii. Despre Alba Iulia nu se mai vorbește în treacăt, ci apăsat și cu admirație, cum la fel se vorbește și despre locuitorii ei, care nu au așteptat să vadă dacă nu cumva se întâmplă ceva, ci au schimbat un oraș într-o Capitală, Cealaltă Capitală”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Oraș al Marii Uniri a Românilor și , , Cealaltă Capitală’’ a României, Alba Iulia și-a început călătoria ca , , destinație turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea orașului a fost renovată din fonduri europene, iar anual noi evenimente și spații comerciale populează această zonă. Investițiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăți de tip vauban din România și în transformarea orașului Alba Iulia au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile, și au echivalat cu 2.500 de euro pe cap de locuitor al orașului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii șapte ani și o rată a șomajului de sub 4%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu