Cel mai mare program de anteprenoriat din țară, Innovation Labs, le oferă tinerilor clujeni șansa de a-și pune în practică ideile inovative

Principalul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din România, invită tinerii din Cluj-Napoca, pasionați de tehnologie, să-și aducă ideile la viață. Innovation Labs este dedicat tinerelor echipe, care au o idee creativă de tehnologie, dornice să trăiască experiența unui start-up tehnic, în ecosistemul românesc de business, alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în domeniul tehnologiei. Innovation Labs Cluj 2016 va debuta cu Hackathon-ul, între 12 – 13 martie 2016, la Impact Hub ClujNapoca Candidate.

Tinerii sunt invitați să se înscrie până pe 10 martie 2016, completând formularul disponibil aici.

Tinerii participanți pornesc de la o idee pe care o rafinează treptat și o transformă într-un prototip viabil și persuasiv, cu sprijinul mentorilor. Direcțiile Innovation Labs 2016 sunt: Agricultură, CyberSecurity, Health & Lifestyle și Retail.

24 de ore pentru ideea ta

Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerilor șansa de a-și contura ideile mai clar, a le demonstra în practică și a-i convinge pe cei din jur de potențialul lor. Cele mai bune echipe vor continua în programul de mentorat din martie – mai, întâlnindu-se săptămânal cu specialiști din industria ICT și din ecosistemul antreprenorial din Cluj pentru a-și rafina prototipul inițial spre un produs viabil cu aplicații directe în piață.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 19 mai la Demo Day, în fața potențialilor investitori. Este un eveniment vibrant și în același timp un nou început pentru echipe – care au șansa de a câștiga atenția finanțatorilor și utilizatorilor locali și nu numai.

„Innovation Labs este un loc de întâlnire al tinerilor care vor să-și vadă ideile funcționând realmente și al profesioniștilor în start-up-uri tech, care îi ghidează pe drumul adesea surprinzător de la concept la prototip. O idee poate fi interesantă, dar un prototip tangibil este atât o experiență de neuitat pentru tinerii care-l aduc la viață, cât și un posibil punct de lansare pentru un produs de impact, care schimbă viața utilizatorilor. Atât la Hackathon cât și în perioada de mentorat, echipele lucrează intens pentru a-și crea propriile produse și a răspunde unor dorințe reale ale utilizatorilor. Innovation Labs a ajuns la cea de-a 4-a ediție, demonstrând în fiecare an creativitatea tehnică și perseverența tinerilor în a-și găsi propria cale. Terenul este acum pregătit pentru Innovation Labs 2016””, spune Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs.

Agenda evenimentului de pe 12-13 martie cuprinde:

Sâmbătă, 12 martie

9:00 – Înregistrarea participanților

10:00 – Intro

10:30 – Sesiune rapidă de pitching

11:00 – Etapa de votare

12:00 – Pauză de prânz

13:00 – Anunțarea echipelor care intră în Hackathon

13:30 – Start Hackathon

16:00 – Runda 1 de mentorat

19:00 – Cină

21:00 – Runda 2 de mentorat

Duminică, 13 martie

1:00 – Gustare de noapte

8:30 – Mic dejun

9:00 – Demo tehnic

10:00 – Prezentările finale

11:00 – Deliberarea juriului

11:30 – Anunțarea celor 8 echipe care intră în programul de pre-accelerare


Publicitate

Postaţi un comentariu