Ce schimbări aduce 2017

Începutul de an vine cu câteva vești bune pentru români. Astfel, TVA scade la 19%, pensiile cresc cu cu 5%, iar carburanţii ar trebui să se ieftinească după eliminarea supraaccizei.

Reducerea TVA-ului de la 20% la 19% ar trebui să aducă și preţuri ceva mai mici la rafturi pentru toate produsele, în afară de mâncare. Pe de altă parte,  reducerea TVA la 19% şi eliminarea supraaccizei ar trebui să aducă o scădere de circa 10 procente a preţului carburanţilor. 

De asemenea, electricitatea se ieftineşte cu 2%. Însă de la 1 ianuarie 2017 intră în vigoare o nouă taxă pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi, care este de 80 de lei pe tonă și care este posibil să se reflecte în scumpiri ale tarifelor plătite de populație pentru serviciile de salubritate.

Tot de la 1 ianuarie pensionarii vor avea mai mulţi bani pentru că punctul de pensie creşte cu 5%. Pe de altă parte, salariaţii, pensionarii, dar şi PFA-urile vor plăti contribuţia de sănătate pentru veniturile suplimentare din dobânzi bancare şi dividende. 
Cele mai așteptate decizii pentru anul care a început se referă la creşterea salariului minim pe economie şi unele majorări salariale pentru bugetari.

Postaţi un comentariu