Ce cred ardelenii despre Roșia Montană? Vasile Leordean: „Aurul ar trebui exploatat de statul român”

Vasile Leordean

Astăzi, la Roşia Montană se află Comisia Parlamentară care analizează la faţa locului proiectul exploatării aurului de către RMGC. Aceasta va recomanda o decizie plenului legislativ, cel târziu la 1 octombrie. Comisia este contestată de asociaţia Alburnus Maior, care spune că nu a fost invitată la discuţii. În acelaşi timp, în marile oraşe ale ţării au loc manifestaţii contra proiectului Roşia Montană, iar în contrapartidă minerii din Roșia se blochează periodic în subteran.

Transilvania Reporter vă prezintă,   în ziua în care Comisia Parlamentară pentru Roşia Montană analizează cazul la faţa locului, o dezbatere pro şi contra proiectului,  cu voci ale Transilvaniei.

Vasile Leordean, om de afaceri, fost director Flacăra: „Aurul ar trebui exploatat de statul român”

„Ştiu un singur lucru, m-am gândit mult la ce ar trebui să fie acest proiect, văzând numeroasele controverse. Aurul ar trebui exploatat de statul român. Asta în primul rând. În al doilea rând trebuie o documentare strictă legat de implicaţiile de mediu. Dacă mediul şi viaţa unora este afectată negativ acest proiect nu trebuie făcut oricâtă valoare financiară ar avea. Dacă se poate exploata fără afectarea mediului atunci cel mai important este să exploatăm noi şi nu alţii. Suntem suficienţi de deştepţi să o facem. Iar dacă statul român spune că nu are bani pentru exploatare să aştepte până va avea bani. Eu sunt pentru valorile noastre româneşti. România e o ţară extraordinar de bogată şi nu putem accepta să profite numai alţii de ea. Cât priveşte locurile de muncă de acolo, cred că se pot găsi şi alte soluţii.”


Publicitate

Postaţi un comentariu