Căutarea directorului APIA Cluj încheiată fără rezultat

Foto: ISU Cluj

Căutările începute sâmbătă, 21 iulie, pentru găsirea şefului APIA Cluj, Adrian Zaharia, care ar fi plecat singur cu barca pe lacul Beliş, au fost oprite după zece zile, fără rezultat.

Salvatorii transmit că misiunea se anunța, de la început, a fi una dificilă și a presupus implicarea mai multor factori în căutări, mai ales că a trebuit acoperită o suprafață foarte mare. Lacul Beliș-Fântânele este cel mai întins din județul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depășesc 40m. De asemenea, nu au fost neglijate elementele de risc și dificultățile întâmpinate de cei care au participat la căutări:
– adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m
– diverse resturi materiale din mediul subacvatic (bușteni, blocuri de turbă sau trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului)
– straturile variabile de nămol existente pe fundul lacului.

Dispozitivul de căutare, aflat pe malul lacului Beliș-Fântânele, a fost mărit în ultimele patru zile prin sprijinul a 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri. Acesta a cuprins 18 pompieri militari din cadrul ISU Cluj și ISU Mureș, precum și 13 mijloace tehnice și autospeciale, dintre care patru bărci (una dotată cu echipament sonar), o ambulanță de prim-ajutor SMURD și o autospecială pentru tratamente hiperbarice şi oxigenoterapie din cadrul ISU Mureş, care a asigurat intervenția rapidă în cazul unui incident suferit pe timpul scufundărilor la mari adâncimi.

Directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, este căutat din 21 iulie, după ce se presupune că ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş, în apropiere de baraj. În barcă, echipajele de intervenţie au găsit ochelarii de vedere, telefonul mobil, haine, vesta de salvare şi mai multe sticle de alcool, goale.

Postaţi un comentariu