Câteva sute de clujeni au participat la Marșul pentru viață

Foto: Maria Man

Câteva sute de clujeni au participat sâmbătă, 26 martie, de la ora 11:30, la „Marșul pentru viață”, singurul eveniment comun al tuturor confesiunilor religioase. Evenimentul a avut loc simultan în mai multe orașe din România și Republica Moldova și are ca scop promovarea valorii și unicității vieții.

Clujenii s-au adunat în jurul orei 11:30 în Piața Unirii, unde organizatorii, dar și reprezentanții cultelor religioase au ținut un scurt discurs.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț a vorbit despre faptul că în România, dar și în Europa se nasc tot mai puțini copii. Acesta  a precizat că fiecare familie creștină ar trebui să aibă cel puțin trei copii: „Unul pentru mama, unul pentru tata și celălalt pentru biserică și pentru țară”.

Citiți și: Clujul a ales viaţa

„Noi luptăm pentru viaţă, pentru cei care nu au glas să îşi apere viaţa. Marşul este pentru viaţă, de la începutul ei pe cale naturală, până la sfârşitul ei pe cale naturală”, a spus episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Printre manifestanți s-au numărat mulți părinți, însoțiți de copilașii lor. Nu au lipsit nici bannerele cu mesaje: „Eu, tu.. Noi toți am fost cândva embrioni”, „Prețuiește viața!”, „Viaţa începe în momentul concepţiei”, „Un copil e o bucurie!”, „Fiecare viață este un dar de la Dumnezeu”, „Fiecare copil merită o zi de naștere”, „Viața are prioritate”, „Avortul oprește o inimă care bate”.

Clujenii au plecat în jurul orei 12:30 în mars prin centrul orașului pe traseul: Piața Unirii, Bulevardul Eroilor, Calea Dorobanților, strada Petofi Șandor, Bulevardul 21 Decembrie, iar după aproximativ o oră s-au întors în Piața Unirii.

Citiți și: Conferința despre avort a părintelui Tofană, întreruptă de protestatari. Video

„Am participat la acest marș din respect pentru viață. Nu sunt de acord cu avortul. Nu am copii încă, dar îmi doresc în viitor”, a spun Andreea Petrescu, în vârstă de 29 de ani.

„Am venit cu cei mici la marș tocmai pentru a arăta că fiecare copil este o bucurie, cum scrie și pe pancarta mea. E greu în ziua de astăzi să crești un copil, trei e și mai greu, dar bucuria e triplă. Nu îmi pare rău niciun moment, deși la al treilea am primit sfaturi să renunț, că îmi va fi foarte greu. Nu înțeleg ce suflet poate avea o persoană care spune așa ceva, dar din păcate am avut parte și de astfel de experiențe”, a spus Florentina Bucur, care se autointitulează „o mămică fericită”.

Marșul a fost unul pașnic și nu s-au înregistrat incidente.

În luna martie vor fi organizate la Cluj-Napoca 15 evenimente pro viață, această lună fiind considerată „luna pentru viață”. Tema manifestărilor  din acest an este: „Pentru viață, pentru familie”. Evenimentul cel mai de amploare din cadrul Lunii pentru Viață este conferința medicului Ionel Cioată, din data de 28 martie, ora 19:00, de la Casa de Cultura a Studenților.

Medicul Ionel Cioată este unul dintre medicii ginecologi care a renunțat să mai facă avorturi.

Intrarea este liberă.

Postaţi un comentariu