Casa Regală, comunicat ambiguu privind Roșia Montană

Principesa Margareta

Principesa Margareta a transmis miercuri presei o declaraţie, care reprezintă poziţia Casei Regale a României referitoare la Roşia Montană. O redăm integral în continuare:

„Virtuțile și personalitatea Roșiei Montană își trag seva din destinul ei aproape unic. Așezarea posedă o tradiție bi-milenară, iar uimitoarele sale galerii, păstrate în vreme, vorbesc despre epoca daco-romană, despre cea medievală și despre cea modernă.

Dar Roșia Montană are o frumusețe naturală și o tradiție vie, care sălășluiesc deopotrivă în armonia naturii și în sufletele și mințile oamenilor care o locuiesc.

Multe sunt motivele pentru care Roșia Montană ar trebui să fie un exemplu de conectare, armonie, prosperitate și un model de dezvoltare europeană din Mileniul III. Din păcate, felul în care ținutul a fost tratat în ultimii patruzeci de ani a atentat serios la prezentul și viitorul lui.

Casa Regală a României, care a fost martora directă a prăbușirilor identitare, instituționale și economico-sociale din a doua jumătate a secolului trecut, nu are cum să fie indiferentă la drumul Roșiei Montană în viitor. Alături de Academia Română, de Bisericile Ortodoxă și Catolică și de societatea civilă, Familia noastră va sprijini, în orice fel posibil, salvgardarea și înflorirea virtuților și valorilor Roșiei Montană, așa cum s-au dăltuit ele timp de două mii de ani”.

2 Comentarii

  1. Minerul spune:

    Intr-adevar e confuza declaratia, dar atata timp cat Academia Romana s-a declarat impotriva exploatarii putem deduce ca si Casa Regala are aceeasi pozitie.

  2. Daniel Timoce spune:

    Nimic ambiguu. Casa regala se opune exploatarii miniere asemeni academiei si bisericilor. O spune elegant insa e evident

Postaţi un comentariu