Carte-document, lansată la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și Editura Școala Ardeleană organizează vineri, 1 aprilie, lansarea volumului „Lea. Családom története” (Lea. Povestea familiei mele) de Andrei Klein, ediție în limba maghiară.

Despre carte și autor vor vorbi directorul muzeului,  Lucian Nastasă Kovács, publicistul Tibori Szabó Zoltán, scriitorul László Alexandru și jurnalistul Sebesi Karen Attila.

Cu toate că ar putea părea o dezinvoltă „poveste de familie”, cartea de față se dovedește a fi, dincolo de simplitatea titlului, o lucrare împovărată cu semnificații pe care doar cei ce au trăit în perioada interbelică și anii imediat următori celui de-al Doilea Război Mondial le mai pot percepe, dar nu fără fiori. Ea devine astfel un veritabil document de epocă, în care se amestecă amintiri personale cu fragmente consistente de corespondență inedită, uneori de un dramatism pe care îl simți nu doar uman, ci într-o transcendență încă greu de explicat.

Lucian Nastasă Kovács

În timpul lansării, publicul va putea viziona o expoziție documentară cu o parte din scrisorile de arhivă, în original, care sunt prezente în carte.

Lansarea va fi urmată de un microrecital muzical susținut de către Laczkó Vass Róbert și Szép András. Evenimentul va avea loc vineri, 1 aprilie 2016, începând cu ora 17.00, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă din Cluj-Napoca (Piața Unirii nr. 30).

 

Postaţi un comentariu