Capitala Europeană a Culturii 2021 este temporar închisă

Așa arată de cinci zile site-ul oficial al competiției pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii 2021

Actualizare: site-ul Capitalei Europene a Culturii 2021 a revenit online în seara de miercuri

Site-ul oficial al competiției „Capitala Europeană a Culturii” pentru anul 2021 este închis pentru mentenanță de vineri, 13 noiembrie. Cu puțină vreme înainte de a deveni nefuncțional, pe contul de Facebook al competiției se anunțase că pe site sunt disponibile dosarele de candidatură ale celor 14 orașe care s-au înscris. Aceste documente nu pot fi însă consultate, deoarece pagina web a intrat „în mentenanță”.

Persoana responsabilă cu comunicarea din partea ministerului, Mariana Pavel, nu a fost capabilă se explice ce se petrece cu site-ul, deși a fost sunată în acest scop de două ori – marți, 17 noiembrie și miercuri, 18 noiembrie – de un redactor al Transilvania Reporter, și, totodată, i-a fost adresată și o cerere în scris, prin e-mail.

Dosarele orașelor ale căror candidaturi au fost acceptateVă prezentăm dosarele orașelor ale căror candidaturi au fost…

Posted by Capitală Europeană a Culturii 2021 on Friday, November 13, 2015

Anunțul de pe contul de Facebook al competiției

De altfel,  Mariana Pavel,  nu avea cunoștință, până am sunat-o, marți, de faptul că site-ul oficial al competiției nu funcționează. Miercuri, când am revenit cu un telefon, comunicatoarea s-a arătat deranjată de insistențele noastre. Redăm convorbirea: 

Mariana Pavel: „Am anunțat responsabilii care se ocupă de mentenanța site-ului însă nu am primit răspuns când va fi reparat, poate peste o săptămână, poate peste o lună. După cum știți, noi nu lucrăm în week-end, deci problema nu putea fi rezolvată atunci. Dacă chiar aveți nevoie de dosare, cred că până acum știți care sunt orașele candidate și atunci puteți cere fiecărui oraș în parte dosarul candidaturii”.

Transilvania Reporter: Care este atunci rolul platformei pentru care bănuiesc că s-au plătit bani pentru a fi implementată?

Mariana Pavel: Îmi puneți o întrebare tendențioasă. Repet, dacă aveți nevoie de dosare apelați la orașele candidate. O zi bună!

Mariana Pavel este același comunicator care la trei zile după încheierea perioadei de depunere a candidaturilor nu a putut spune câte orașe s-au înscris în competiție. Detalii aici.

România este una dintre cele două țări care în anul 2021 vor avea o Capitală Europeană a Culturii. Ministerul Culturii este instituția care organizează competiția în scopul desemnării orașului care va avea acest statut, dar juriul este unul format din experți europeni. În competiție s-au înscris 14 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timișoara și Târgu-Mureș.

Lista orașelor finaliste va fi anunțată în decembrie 2015, iar orașul câștigător, în toamna lui 2016.

Text: Bogdan Stanciu și Cristina Beligăr

Postaţi un comentariu