Când se pot plăti taxele şi impozitele locale. Spaţii renovate şi personal suplimentar la primăriile de cartier din Gheorgheni, Mărăști și Mănăștur

Deşi prima zi de lucru cu publicul în anul 2017 la primărie este astăzi, clujenii îşi vor putea achita taxele şi impozitele abia începând de joi 5 ianuarie. Aceasta deoarece în 3 – 4 ianuarie 2017, activitatea de la ghişee este întreruptă, datorită operaţiunilor necesare închiderii anului fiscal 2016 și deschiderii anului fiscal 2017.

„În zilele de 3 şi 4 ianuarie 2017 se vor putea achita doar taxele de liberă trecere, de urbanism, de evidenţă a populaţiei, judiciare şi extrajuridiciare de timbru, rate, chirii, locuinţe şi teren, precum şi amenzile. Programul de încasare a impozitelor şi taxelor va fi reluat începând de joi, 5 ianuarie 2017, la toate ghișeele instituției (Piața Unirii nr. 1, Moţilor nr. 7 şi la primăriile de cartier)” se arată în comunicatul de presă al primăriei.

Declarațiile de impunere însoțite de documentele justificative -pentru stabilirera valorii impozabile a clădirilor nerezidențiale – se depun până la data de 31.03.2017.

Totodată, de astăzi se pot depune solicitări pentru eliberarea abonamentelor de parcare, în timp ce taxa abonamentelor de parcare se poate achita începând de joi, 5 ianuarie 2017 și până la sfârșitul lunii martie 2017.

În luna decembrie au fost renovate spațiile primăriilor de cartier din Gheorgheni, Mărăști și Mănăștur care erau cele mai aglomerate dintre registraturile de cartier ale Primăriei.
„S-au creat noi ghișee, unde a fost suplimentat personalul. Acest lucru a permis ca în prima zi din an să nu mai existe aglomerația din anii trecuți.
De asemenea, dupa data de 5 ianuarie, cand începe și programul de încasare a taxelor și impozitelor locale, clujenii nu vor mai fi nevoiți să aștepte la cozi pentru a-și achita obligațiile față de comunitate”, se arată în comunicatul primăriei.

Modalitățile de plată a taxelor și impozitelor locale puse la dispoziție de Primăria Cluj-Napoca sunt:
− direct la ghișeele instituției, cu numerar sau card bancar;
− online, pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro sau pe www.ghiseul.ro;
− online, cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor.

 

Postaţi un comentariu