Campanie gratuită de testare a memoriei în Cluj-Napoca

eepurl.com

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj organizează joi, 21 septembrie 2017, o campanie gratuită de testare a memoriei, sub egida „Ziua Internațională Alzheimer- Amintește-ți de mine”. Scopul acțiunii este acela de a oferi informații cu privire la manifestările demenței în cadrul bolii Alzheimer precum și accentuarea importanței intervenției precoce, încă de la apariția primelor simptome.

Citiţi şi: Demența în boala Alzheimer – semnale de alarmă

Locaţii

Campania se va desfășura în diferite locații din municipiul Cluj-Napoca, în intervalul orar 09:00-16:00, după cum urmează: la sediul Centrului Comunitar Județean – Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți, situat pe strada Albert Einstein, nr. 14, testarea se va efectua între orele 09:30 și 12:00, în vreme ce, în același interval orar, în cadrul proiectului „Cafeneaua Alzheimer” care va avea loc în acest an în incinta unei locații situată pe strada Iuliu Maniu nr. 6 – colț cu strada Bolyai Janos, se va efectua testarea gratuită a memoriei și vor avea loc discuții pe problematica Alzheimer, între persoane adulte cu vârsta peste 40 de ani și psihologi din cadrul Centrului Comunitar Județean Cluj.

Workshop destinat aparţinătorilor

Între orele 10:00-12:00, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj se va desfășura un workshop destinat elevilor de liceu și aparținătorilor persoanelor adulte cu boala Alzheimer, urmând ca în intervalul orar 11:00 – 12:00 să aibă loc un moment artistic al Școlii de dans „Crystal Dance”.

Demența de tip Alzheimer se caracterizează prin dezvoltarea a numeroase deficite cognitive cu deteriorarea memoriei, tulburări de limbaj, deteriorarea capacității de a desfășura activități motorii, dificultatea sau chiar incapacitatea de a recunoaște obiectele, dificultăți în planificare și organizare la persoana afectată.  

 

Postaţi un comentariu