Campanie CERT pentru salvarea brazilor în ghiveci

Foto arhivă: Cristina Beligăr

CERT Transilvania-Detașamentul de Intervenție la Dezastre (Community Emergency Response Team) devenit în ultimii zece ani un punct de sprijin, în unele cazuri poate singurul, pentru zeci de familii și persoane singure care locuiesc în zone greu accesibile din Munții Apuseni și nu numai, au inițiat anul acesta o nouă campanie umanitară, precum și o campanie pentru salvarea brazilor de Crăciun.

„Inspirați de gestul lui Damian, un băiețel de cinci ani, care anul trecut ne-a rugat să îl ajutăm sa ofere o nouă casă brăduțului său de Crăciun, am hotărât ca prima împădurire din anul 2020 să poarte semnătura voastră! Alegeți să împodobiți anul acesta un brăduț în ghiveci și veți salva o viață. Aduceți acest brăduț, în luna ianuarie, la unul din punctele de colectare CERT-Transilvania, iar noi îi vom planta în pădurea brăduților de Crăciun, locul unde întâlnești magia Crăciunul tot timpul anului. După Crăciun vom anunța locațiile în care puteți preda brăduții, în drum spre noua lor casă”, a transmis echipa CERT pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, reprezentanții CERT au oferit câteva sugestii posesorilor de brazi pentru o rată de supraviețuire ridicată a brăduților după plantare.

[stextbox id=’custom’]

Pentru ca brazii crescuți în ghiveci să aibă cele mai mari șanse de supraviețuire, după replantarea lor în pădure, va rugăm să țineți cont de următoarele recomandări:

Alegeți să cumpărați, de preferință brazi românești care sunt deja aclimatizați;

Amplasați brazii cât mai departe de sursele de căldură, de preferat pe balcon sau terasă – dacă stau la căldură, brăduții cred că este primăvară și încep să vegeteze;

Nu încărcați bradul cu ornamente, nu folosiți becuri (degajă prea multă căldură) și nu-i tăiați vârful. Steluța din vârf trebuie prinsă în cazul acestor brazi de Crăciun în ghiveci, cu multă atenție pentru ca vârful să nu sufere;

Nu udați brazii – odată plantați în pădure, la temperaturi foarte joase apa din tulpină va îngheța;

Călătorului îi șade bine cu drumul, așadar, nu țineți acest „musafir” plin de voioșie și lumină, în casă mai mult de 2 săptămâni.

Nu putem garanta faptul că toți brăduții vor reuși să se prindă, dar urmând sfaturile de mai sus, ne dorim să îi pregătim cât mai bine pentru nouă viață.

[/stextbox]

În 14-15 decembrie, echipa CERT pornește la drum în ediția a XI-a a Campaniei Umanitare de Crăciun își așteaptă spiridușii!

Foto arhivă: Cristina Beligăr

Echipa se va pune în mișcare în aceste zile pentru a livra 130 de pachete cu alimente de bază și articole de igienă familiilor, copiilor și bătrânilor cu o situație materială dificilă din cătunele greu accesibile ale Munților Apuseni.

„Împreună cu voi facem sărbătorile mai frumoase și pentru cei 90 de copii care se vor bucura de pachete cadou, special pregătite pentru ei, pline de dulciuri, rechizite și jucării. Cu ajutorul vostru, al tuturor celor care vor face donații în alimente sau bani, vom pregăti pachetele și vom străbate Munții Apuseni pentru a duce puțină bucurie și speranță semenilor noștri”.

Donatiile în produse mai pot fi făcute până astăzi, 11 decembrie, și cele în bani pot fi făcute în contul Asociației: RO36BTRL01301205109280XX, deschis la Banca Transilvania.

Citiți și:

O zi cu CERT în Munții Apuseni sau cum ajungi să crezi în puterea binelui

Distribuie:

Postaţi un comentariu