Campania 40 de zile pentru viață continuă la Cluj cu a şasea ediţie: “Vrem să luptăm pentru cei care nu au o voce prin care să se apere”

Campania 40 de zile pentru viață, cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, reîncepe în data de 14 februarie, la Cluj-Napoca. Campania se va desfășura în fața Clinicii de Ginecologie I, în perioada 14 februarie – 25 martie.

Scopul mișcării constă în sensibilizarea opiniei publice în legătură cu problema avortului.

Citiţi şi: Premieră la Cluj. Cea mai mare mișcare împotriva avortului: „40 de zile pentru viață”

„Prin veghe pașnică, post și rugăciune, voluntarii campaniei vor să transmită mesajul că avortul nu este o soluție pentru o situație de criză, dar și să își exprime disponibilitatea imediată și dezinteresată de a ajuta orice persoană care își exprimă nevoia de a fi sprijinită într-o asemenea situație de criză de sarcină. Cea de-a șasea ediție a campaniei 40 de zile pentru viață este coordonată, în această toamnă, de o echipă de tineri, aparținând diverselor confesiuni creștine”, declară organizatorii evenimentului.

Aflată la a șasea ediție, campania 40 de zile pentru viață a debutat, la Cluj-Napoca, în anul 2015. De-a lungul celor trei ani în care au fost organizate atât campanii de primăvară, cât și campanii de toamnă, răspunsurile primite din partea comunității au fost foarte pozitive.

„Conștientizăm gravitatea problemei: avortul nu poate fi o soluție. Vrem să continuăm să luptăm pentru cei mai mici dintre noi, pentru cei care nu au o voce prin care să se apere și să mobilizăm clujenii să întâmpine nevoile mamelor aflate în dificultate. Viața este un dar neprețuit, unic și irepetabil, iar noi suntem datori să o protejăm”, mai transmit organizatorii.

40 de Zile pentru Viață este o inițiativă pașnică, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. Anul acesta, ediția de primăvară se desfășoară în 354 de orașe din întreaga lume.

În decursul a 10 ani, prin aceste campanii au fost salvate peste 14.000 de vieți.

România este țara europeană cu cea mai mare rată a avorturilor. Statisticile arată că în ultimii cincizeci de ani au fost efectuate peste 22 milioane de avorturi, număr mai mare decât populația actuală a țării (19.7 mil.).

Citiţi şi: Clujul a ales viaţa

Postaţi un comentariu