Bugetul municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat

Consilierii locali au aprobat după discuții foarte rapide bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru 2016.  Bugetul General de cheltuieli este de 1.119.251.491 de lei din care bugetul de funcționare este de 767.539.491 de lei și bugetul de dezvoltare este de 351.712.000 lei. Bugetul general de venituri este de 954.746.543 lei.

Primarul Emil Boc a prezentat principalele proiecte de investiții între care a enumerat: finalizarea lucrărilor la drumul Lombului și a clădirilor CREIC și TEAM, dar și noul cartier de locuințe din Borhanci unde circa 70 de hectare ar trebui să fie concesionate tinerilor pentru a-și face câte o locuință după un proiect model propus de primărie, începerea lucrărilor la centura de sud, benzi prioritare pentru transportul în comun, lucrări la noi parkinguri în oraș.

„Repetiția e mama învățării. Dacă patru ani repeți același proiecte, în ultimul an de mandat îți iese perfect” l-a ironizat pe primarul Emil Boc consilierul local Gabriel Oniga. ”Am să repet și eu proiectul meu cu realizarea de parcări pe structură ușoară și sper ca anul acesta să avem primele astfel de parcări și să desființăm primele baterii de garaje”, a adăugat consilierul social-democrat.

Bugetul a fost aprobat cu 24 de voturi pentru.

Postaţi un comentariu