BT lansează oferta pentru clienţii Volksbank România cu credite în franci elveţieni

Banca Transilvania / Foto: Dan Bodea

Banca Transilvania lansează oferta pentru clienții Volksbank România.
Potrivit unui comunicat la Băncii Transilvania, în data de 4 mai, „a fost dat startul ofertei pentru clienţii Volksbank România cu împrumuturi în franci elveţieni, care constă în returnări de comisioane şi reduceri de care pot beneficia, la cerere, aproximativ 18.300 de persoane. Iniţiativa BT, în calitate de acţionar al Volksbank România, este motivată de statutul său de bancă romanească, precum şi de dorinţa de a construi o relaţie corectă şi pe termen lung cu toţi clienţii”.

Oferta este valabilă în perioada 4 mai – 31 iulie a.c., în peste 100 dintre sediile VBRO din ţară, iar lista cu acestea poate fi consultată pe siteul Volksbank România. Programul unităţilor, în vederea conversiei, este următorul: luni, miercuri, vineri, de la ora 9:00 la 17:00, iar marţi şi joi acesta este prelungit, de la 9:00 la 19:00.

Fluxul ofertei

 • începând cu data de astăzi, 4 mai, clienţii Volksbank România vor fi contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la unul dintre sediile VBRO ales de aceştia; vor avea prioritate clienţii care, în ciuda greutăţilor generate de creşterea cursului CHF din ultimii ani, au rămas buni platnici.
 • la întâlnirea de la Volksbank România cu echipa mixtă BT – VBRO sunt prezentate detaliile ofertei, şi anume: totalul reducerilor; noul sold al creditului ca urmare a aplicării reducerilor; noua sumă lunară de plată; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Volksbank România să devină client al Băncii Transilvania.
 • clienţii au la dispoziţie o perioadă de minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei; programarea pentru semnarea efectivă a documentelor se face după acceptarea ofertei.

Detaliile ofertei pentru clienţii cu credite în franci elveţieni la VBRO

 • returnarea sumelor deja plătite de clienţii cu credite în CHF, în contul comisionului de risc, prin diminuarea creditului în sold;
 • reducere de 22, 5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din CHF, aplicabilă la soldul creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei. Astfel, valoarea efectivă a reducerii totale diferă în funcţie de situaţia fiecărui client în parte, ţinându-se cont de soldul creditului, de sumele de plată scadente la care se face conversia, de eventuale restanţe şi penalităţi sau de situaţiile particulare în care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank România de către clienţi;
 • conversia se va realiza la cursul BNR din data semnării documentaţiei, în faţa notarului public.
 • Banca Transilvania şi Volksbank România reamintesc faptul că până în data de 17 mai a.c. clienţii cu credite în CHF beneficiază, pentru plata ratelor curente, de un curs îngheţat la nivelul sfârşitului anului 2014.

Ofertă pentru clienţii cu credite în lei şi euro

Începând cu data de 8 aprilie a.c., pentru clienţii Volkbank România nu se mai calculează şi nici nu se percepe comision de risc/administrare. În plus, după finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor în CHF, dar până la sfârşitul anului 2015, va fi returnat comisionul de risc achitat şi nerecuperat de clienţii cu credite denominate în alte monede decât CHF din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzătoare a soldului creditelor. Decizia Băncii Transilvania are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienţi.

5 canale principale de comunicare cu clienţii Volksbank România

Au fost puse la dispoziţia clienţilor Volksbank România următoarele canale de comunicare pentru detalii privind oferta:

 • telefonic – număr dedicat, 0800.800.881, apelabil gratuit, din orice reţea naţională
 • reţeaua VBRO – cu personal dedicat colaborării cu clienţii VBRO cu credite în CHF
 • online – atât pe siteul dedicat Volksbank.ro, unde pot fi consultate detaliile ofertei  şi se poate fixa o întâlnire, cât şi pe site-urile celor două bănci
 • e-mail – btvolksbank@btrl.ro
 • prin social media Banca Transilvania şi Volksbank România

Lansarea acestor oferte este o prioritate pentru Banca Transilvania, în calitate de acţionar majoritar al Volksbank România.

 

2 Comentarii

 1. nicu spune:

  Nu e negociere.E take it or leave it.Va rog corectati titlul.

 2. nicu spune:

  apreciez schimbarea titlului, sa stie lumea ca zanul e zan cat are castig si nu-si asuma pierderi

Postaţi un comentariu