Boc: Demersul primăriei cu privire la panourile electorale ale UDMR a fost unul legal şi nu a avut niciun fel de componentă politică

Foto> Dan Bodea

Disputatele panouri electorale ale UDMR au fost subiect de discuţie chiar şi în Consiliul Local la şedinţa de miercuri. Liderul de grup al consilierilor UDMR, Csoma Botond l-a întrebat pe şeful Poliţiei Locale dacă acţiunea prin care s-au dat jos numai mesajele UDMR „este una ţintită”.

„Vreau să vă întreb domnule Bonţidean dacă aţi mai făcut verificări şi la alte panouri, că mai sunt în municipiul Cluj-Napoca şi alte panouri? Vă întreb pentru că mi s-a părut aşa o acţiune ţintită”.

Primarul Emil Boc a ținut să îi răspundă personal consilierului UDMR: „Îmi permit să îi răspund eu domnului consilier. Vreau să fie foarte clar în primul rând că Primăria Cluj-Napoca nu are niciodată o acţiune ţintită împotriva cuiva sau altcuiva. Indiferent despre cine este vorba. Dar Primăria Cluj-Napoca are întotdeauna o acţiune ţintită împotriva celor care încalcă legea, indiferent despre cine e vorba. În cazul de faţă am fost sesizaţi cu privire la amplasarea unor panouri pe raza municipiului şi în mod normal funcţionarii din primărie şi-au făcut datoria şi au verificat şi s-au constatat următoarele lucruri: patru panouri ilegale, două dintre ele aflate în proces la instanţele judecătoreşti, asta înseamnă că au fost amendaţi şi pentru că erau pe terenuri private nu le putea desfiinţa primăria administrativ, ci trebuia o sentinţă judecătorească şi sunt în faza finală. Dar acolo proprietarul şi-a permis să pună în continuare afişaje, ducând în eroare pe cei care le-au comandat, UDMR Bucureşti. Aceştia trebuiau să verifice dacă proprietarul panourilor are şi autorizaţie de construcţie legală pentru panouri. Alte două panouri sunt fără autorizaţie de construcţie, s-au aplicat sancţiunile legale şi urmează să fie desfiinţate. Primăria a procedat şi în acest caz la fel cum a procedat de fiecare dată când a fost sesizată cu un element care e ilegal în municipiu. Controalele se fac la sesizare sau din oficiu, în niciun caz domnule preşedinte (n.r. Csoma Botond este preşedintele UDMR Cluj) nu a fost o acţiune ţintită, dar în urma sesizării suntem obligaţi să verificăm, după cum s-a făcut şi în alte cazuri. Chiar azi am semnat amenzi pentru alte cinci panouri care au ocupat zona trotuarelor, controale făcute din oficiu, pentru că avem doi funcţionari din Direcţia Urbanism care toată ziua fac asta, se plimbă în oraş şi verifică. Cum verifică, cum vin cu documentele la semnat. Dacă există şi o sesizare avem obligaţia să verificăm legalitatea demersului respectiv, la fel cum verificăm de la o simplă copertină, până la o construcţie mai mare fără autorizaţie. Demersul primăriei a fost unul legal, administrativ şi a vizat verificarea încălcării legii şi nu a avut niciun fel de componentă politică”, a spus primarul Emil Boc.

 

14666254_10209574098041587_718012797616410661_n

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții al Primăriei CLuj Napoca au efectuat verificări referitoare la  panotajul publicitar din municipiu și au constatat faptul că panourile de pe străzile Romulus Vuia nr. 13, Tăietura Turcului f.n. (Tetarom), Calea Baciului nr. 22 și Calea Turzii nr. 194, pe care sunt amplasate inscripții, sunt ilegale, fără a deține autorizație de construire. Panourile respective erau inscripționate cu mesaje electorale ale UDMR.

 

Postaţi un comentariu