Boc cere Guvernului să deblocheze situaţia privind ridicarea maşinilor

Foto: Dan Bodea

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc cere de urgenţă Guvernului să deblocheze situaţia privind ridicarea maşinilor parcate în locuri nepermise de lege.

Boc a afirmat că cetăţenii se adresează primăriei nemulţumiţi de situaţii din trafic în care şoferii parchează ilegal maşinile dar autoritatea locală are atribuţii limitate în acest domeniu.
„Solicit de urgenţă Guvernului să deblocheze activitatea de ridicare a maşinilor pentru că numai Guvernul poate să o facă în acest moment. Guvernul fie emite regulamentul de ridicare a maşinilor, aşa cum s-a angajat prin Ordonanţă de Urgenţă, fie modifică această ordonanţă şi spune că autorităţile locale pot emite aceste regulamente de ridicare a maşinilor. Până când Guvernul nu adoptă una dintre cele două soluţii, noi, practic, suntem paralizaţi, blocaţi”, a spus Boc.

Primarul a mai precizat că în urma sentinţei ÎCCJ primăriile nu au dreptul de a ridica maşini în baza regulamentelor locale, ci doar dacă ar exista un asemenea regulament emis de Guvern.

Postaţi un comentariu