Blue Air a alocat un Boeing 737-800 aeroportului din Cluj

Compania aeriană Blue Air a alocat aeroportului din Cluj, din 30 octombrie, o aeronavă Boeing 737-800, cu o capacitate de 189 locuri, inaugurând cu această ocazie cea de-a șasea bază operațională. 

Oficialii Blue Air anunță deja mărirea capacității operaționale de la Cluj, cu începere din 2017. „Odată cu deschiderea sezonului de vara 2017, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave 737-800, adaugând patru noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie). Din 15 iunie 2017, un alt zbor intern va conecta Clujul de litoralul Marii Negre, mai exact de Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă al companiei. 

Blue Air şi-a început operarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca în data de 3 iunie 2016, prin deschiderea zborurilor către Bucureşti, Liverpool şi Dublin. Compania a introdus un zbor triangular între Cluj-Napoca – Timişoara – Iaşi la data de 1 octombrie 2016. Începând cu 16 decembrie, Blue Air va conecta Clujul cu Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Regatul Unit.

„Dezvoltarea bazei noastre facilitează şi crearea de noi locuri de muncă, ţinta noastră fiind ca 100% din personalul nostru de la Cluj să fie local”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Blue Air: 

Potrivit directorului general al aeroportului, David Ciceo, alocarea primei aeronave Blue Air pentru baza operațională de la Cluj aduce frecvențe crescute pe destinația București-Otopeni, de la patru la 12 zboruri pe săptămână. „De asemenea, ca urmare a creșterii numărului de zboruri pe destinația internă, București-Otopeni, se creează premisele dublării numărului de pasageri pe această rută, pentru anul 2017 dar și creșterii traficului aerian pe aeroport ca urmare a deschiderii a cinci noi rute Blue Air”, a mai spus Ciceo.

Postaţi un comentariu