Bilanţ ISU: 1640 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă în cele patru zile de Untold

1.640 de festivalieri au apelat la seriviciile echipajelor din Punctul Medical Avansat și cele mobile formate din pompieri și personal medical în cele patru zile ale festivalului untold, informează biroul de presă al ISU Cluj.

Dintre persoanele asistate, doar 35 au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate, celelalte reprezentând afecţiuni minore, gestionate pe loc de către medici și pompieri. Cei de la ISU Cluj spun că pe durata desfăşurării festivalului nu au fost sesizate incidente majore pe linia situațiilor de urgență.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, premergător și pe timpul festivalului inspectorii de prevenire din cadrul ISU Cluj au desfășurat acțiuni preventive pentru înlăturarea potențialelor cauze generatoare de situații de urgență în locurile în care s-a desfășurat evenimentul cu public numeros.

Totodată, pompierii clujeni, în colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au luat toate măsurile necesare, fiind asigurate prezența, vizibilitatea și disponibilitatea echipajelor în teren. În zona de desfășurare a concertelor au fost concentrate mai multe echipaje mixte SMURD (personal medical, paramedici voluntari și paramedici-pompieri), respectiv de stingere a incendiilor.

Pe toată durata desfăşurării evenimentului, ISU şi UPU-SMURD Cluj au activat Punctul Medical Avansat (spital mobil) în interiorul zonei în care s-a desfășurat festivalul, iar, zilnic, circa 150 de pompieri-salvatori, alături de medici, asistenți și paramedici voluntari, au fost mobilizați pentru a răspunde în cazul producerii unor incidente negative.

Pe timpul concertelor, în proximitatea locului de desfășurare au fost mobilizate trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple (ATPVM), o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD, două ambulanțe de prim ajutor medical SMURD, o autospecială de intervenție la accidente colective și catastrofe, un punct medical avansat și un punct de comandă mobil.

În această perioadă, nu au fost sesizate situaţii care să impună intervenţia patrulelor mobile de prevenire şi stingere a incendiilor din perimetrul festivalului.

Postaţi un comentariu