Be active together: volei și programe de para-agilitate pentru persoanele cu dizabilități

Foto: Dan Bodea

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD), din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, organizează sâmbătă,  31 ianuarie 2015, de la ora 14.00, prima întâlnire de lucru pentru stabilirea structurii programelor de para-agilitate (conducerea câinilor printre obstacole de către persoane cu dizabilități, cu ajutorul voluntarilor BSD) și volei șezând. Întâlnirea va avea loc la Sala Vasile Geleriu (Parcul Sportiv Babeș, Cluj-Napoca – este recomandată intrarea de pe Strada Plopilor).

Programul Be active together este un program de activități sportive realizate prin Biroul pentru Studenți cu Dizabilități al UBB de către studenți, cadre didactice, alumni UBB și colaboratori împreună cu persoane cu dizabilități. Programul cuprinde elemente de tip dans, jocuri, volei șezând, para-agilitate, precum și antrenamente ale studenților UBB pentru diferite spectacole și manifestări adresate persoanelor cu dizabilități, având ca scop conștientizarea dizabilității și integrarea activă a studenților cu dizabilități în mediul universitar.

În cadrul acestui program, sunt invitatți să participe organizații, instituții și specialiști cu preocupări în domeniul sportiv și îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități, cum ar fi: Facultatea de Educație Fizică și Sport, UBB Școala de Dresaj Canin Pet Joy, Cluj-Napoca Fundația Motivation și alții.

Mai multe detalii aici.

Postaţi un comentariu