Baschet| România pierde cu Ungaria în al doilea meci al turneului amical de la Cluj

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de baschet masculin a României a pierdut sâmbătă seara al doilea meci din cadrul turneului amical care se desfășoară la Cluj-Napoca, cu Ungaria, scor 59-70. La acest turneu mai participă naționalele de baschet ale Bulgariei și Estoniei.

România nu a putut face față în meciul amical cu Ungaria, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Românii au în început totuși bine și mulțumită aportului ofensiv al lui Vlad Moldoveanu conduceau după primul sfert cu 15-14. Prima parte a meciului s-a terminat însă cu tricolorii la -9 în spatele adversarilor lor, pe fondul unui joc slab în atac, care a adus doar 8 puncte pentru gazde. Deși imediat după pauză naționala tricoloră a avut un „run” de 11 puncte, până la final diferența creată în favoarea maghiarilor a fost chiar și de 13 puncte. În cele din urmă partida s-a terminat cu scorul de 59-70 în defavoarea noastră.

Vlad Moldoveanu, jucătorul transferat de U BT Cluj-Napoca în această vară, a fost cel mai bun jucător al României, încheind meciul cu 18 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.

Într-un al meci din cadrul turneului, Estonia a învins Bulgaria, scor 73-72.

Duminică se mai dispută meciurile Ungaria-Estonia de la ora 17 și România-Bulgaria, de la 19:30.

Postaţi un comentariu