Bank of Cyprus a vândut 10% din acțiunile Băncii Transilvania

Bank of Cyprus a vândut vineri pe bursă 10% din acţiunile Băncii Transilvania pentru 368 milioane de lei, adică 82, 5 mil. euro. Cumpărătorii sunt trei fonduri de investiții din România dintre care unul e SIF Moldova, care a luat 3, 5% din acţiuni, informează Ziarul Finannciar. Alt SIF ar fi cumpărat un pachet la fel de mare de acțiuni, potrivit unor informații neoficiale, citate de aceeași publicație.

Vânzarea participaţiei de­ţinute de Bank of Cyprus chiar în vinerea dinaintea Paştelui, a fost o surpriză pentru piaţă, deşi tran­zacţia era previzibilă încă din primăvara anului trecut când băncile din Cipru au fost salvate de la faliment cu banii deponenţilor, comentează sursa citată.

Banca Transil­vania este în prezent a treia bancă de pe piaţa locală, cu active de 32 mld. lei (7, 1 mld. euro). „Acţiunile au fost cumpărate de investitori instituţionali români. Astfel, nu va mai exista discu­ţia dacă Banca Transilvania este sau nu bancă românească“, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele şi fondatorul băncii. După tranzacţie, 55% din capitalul băncii este deţinut de investitori români.

 

Postaţi un comentariu