BAC de 10. Raul Oltean: „Am învătat trei, patru ore zilnic”

Raul Oltean

Raul Oltean este unul dintre cei doi elevi clujeni care au obținut zece „curat” la examenul de Bacalaureat. Acesta a absolvit Colegiul Național „George Barițiu”, specializarea Științe Sociale. Transilvania Reporter a aflat care sunt secretele unui BAC de 10 și cât efort se ascunde în spatele unui astfel de rezultat.

Raul a început să se pregătească pentru examenul maturității încă din toamnă. „Am început să învăț din timp, nu am vrut să las totul pe ultima sută de metri. Am învățat singur, mi-am făcut notițe, sinteze. Nu mi s-a părut dificil, mai ales că am avut suficient timp la dispoziție pentru a asimila întreaga materie. Mi-am făcut un program de învățare zilnic”, explică tânărul.

Raul a alocat în medie trei, patru ore pe zi pregătirii pentru examenul de Bacalaureat. „În unele zile, când eram mai liber, am învățat și șapte sau chiar opt ore pe zi. De asemenea, dacă din diferite motive nu am reușit să învăț într-o zi, am recuperat materia. Nu am lăsat lucrurile așa, la voia întâmplării. Eu consider că acest examen este unul important și în consecință trebuie tratat cu multă seriozitate. Nu m-am gândit că voi lua zece pe linie, dar m-am bucurat când am văzut rezultatele. Am fost surprins. M-a felicitat toată lumea: familia, prietenii, chiar și vecinii”, povestește Raul. Chiar dacă i-a fost puțin frică de proba la Limba și literatura română, Raul s-a descurcat foarte bine și aici.

Pentru un Bac de zece, Raul îi sfătuiește pe tineri să învețe din timp, să trateze pregătirile cu multă seriozitate și să nu se streseze.

Raul va rămâne la Cluj și va urma Facultatea de Studii Europene. „Nu m-am gândit să plec din țară, cel puțin deocamdată. Poate voi merge la master să studiez în afară, dar deocamdată rămân la Cluj. Mi-au plăcut tot timpul științele umane și sunt convins ceea ce mi-am ales mă reprezintă cel mai bine”, spune Raul.

Citiți și: Două medii de 10 „curat” în Cluj, la BAC

După examen, Raul l-a cunoscut și pe celălalt elev de zece, Radu Cristian Andreescu, absolvent al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Cei doi au câștigat, în urma rezultatului obținut la BAC, un abonament gratuit la Untold Festival. „Acum că am luat zece, mă bucur că am obținut și un abonament gratuit, dar nu acesta a fost scopul meu. E binevenit abonamentul, voi participa la festival, dar eu am învățat pentru mine, nu pentru acest abonament. A meritat tot aceste efort. Mă bucur de rezultatele obținute”,   spune Raul.

Citiți și: 83, 32%, procentul de promovare la BAC, în județul Cluj. 19 școli au avut promovare 100%

Tudor Chirilă susține campania Untold „BAC de 10”

Cine Bac-ul trece, la UNTOLD petrece. Surprize pentru elevii de nota 10

Postaţi un comentariu