Au început înregistrările online pentru întâlnirea cu Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc

Foto credit | Andreas Solaro/AFP/Getty Images

Începând de astăzi, 1 martie, pelerinii care doresc să asiste la întâlnirea cu Papa Francisc de la Șumuleu Ciuc în data de 1 iunie, când Sfântul Părinte va vizita Sanctuarul Marian, o pot face printr-o înregistrare online pe pagina de internet pontifex.ro, realizată special pentru vizita Suveranului Pontif.

Potrivit membrilor comitetului de presă responsabil cu vizita Sfântului Părinte Papa Francisc în România, înscrierile sunt așteptate până în data de 31 martie pentru a se crea o imagine clară a numărului persoanelor care vor sosi la Șumuleu-Ciuc.

„Pentru o organizare cât mai bună trebuie să știm din timp numărul pelerinilor care vor ajunge la Șumuleu-Ciuc la locul de întâlnire cu Sfântul Părinte. Dacă va fi necesar vom prelungi perioada de înscrieri on-line”, se precizează pe site-ul de înregistrare.

Va fi posibilitate de înscriere în grup sau individual, dar vor fi favorizate grupurile. Pe platforma de înscriere apar următoarele subdiviziuni:

Grup /parohial/copii/ elevi/ studenți: Numele conducătorului de grup, adresa, parohia, dieceza, adresa de e-mail, număr, cu ce sosește grupul.

Individual/Familii:Numele, adresa, parohia, dieceza, adresa de e-mail, în cazul familiilor numărul de persoane, cu ce sosește persoana sau familia.

Preoți: Concelebranți sau care ajută la Sfânta Împărtășanie. Nume, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail, dieceza, localitatea, parohia.

Călugări și călugărițe: Nume, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail, ordinul din care fac parte, localitatea.

Persoane cu dizabilități și însoțitori. Nume, numele persoanei însoțitoare, adresa, număr de telefon, adresa e-mail, dieceza, localitatea, parohia.

Cei care se înscriu primesc un e-mail de confirmare a înscrierii. După încheierea înscrierilor cei înscriși vor fi împărțiți pe sectoare. După aceasta vor fi eliberate biletele de intrare emise electronic, cu cod de bare.  Cu un bilet se va putea intra o singură dată.

Informații importante:

  1. Se poate veni la întâlnire și fără înscriere sau bilet, dar în acest caz nu se va putea intra în zona protejată cu spectru vizibil.
  2. Autoritățile locale și organizatorii cer cu insistență să nu mergem la Șumuleu-Ciuc cu mașina personală. Orașul nu deține destule locuri de parcare, de aceea intrarea în oraș cu automobilul va fi restricționat încă din 31 mai. După informațiile deținute până în prezent la data de 1 iunie doar autoturismele care dețin permisiune specială pot intra în Miercurea-Ciuc.
  3. Fiecare grup poate să aducă un steag al bisericii sau spiritualității din care face parte. Pot fi aduse și steaguri cu dimensiuni standard – al Vaticanului, localității sau alte steaguri. Să nu se rostească mesaje politice și să nu se aducă simboluri care sunt străine de natura ceremoniilor bisericii. Asemănător cu tradiția hramului de Rusalii se dorește păstrarea spiritul de rugăciune și apropiere de Dumnezeu al pelerinajului.
  4. Fiecare pelerin va fi supus unui control de securitate la poarta de intrare spre locul de întâlnire. Prin urmare intrarea se va permite încă de la primele ore. Despre toate acestea vor fi furnizate informații mai târziu.
  5. Ce pot să aducă pelerinii în aria protejată: medicamente, scaun pliant, umbrelă, steag și mâncare, bagaje cât mai puține, apă doar în flacoane de jumătate de litru.
  6. Ceea ce nu va trece prin controlul de securitate: arme albe, cuțit, foarfecă, materiale inflamabile sau explozive, sticlă sau arme.

Ceremonia se va desfășura în limba latină, cântecele vor fi în limba maghiară, papa va predica în limba italiană, traducerea se va face în maghiară simultan și română sau engleză. Pe ecrane va apărea și subtitrare.

Citiți și:

Intrare pe bază de bilet gratuit la Șumuleu Ciuc: 300.000 de pelerini sunt așteptați la întâlnirea cu Papa Francisc

Răspunzând invitației autorităților statului şi a Bisericii Catolice din România, papa Francisc va face o călătorie apostolică în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita la data de 1 iunie sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc precum şi oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj. În mod tradițional Hramul de Rusalii are un singur invitat și anume celebrantul principal al ceremoniei. Și în cazul vizitei Sfântului părinte papa Francisc rămâne la fel, toți ceilalți fiind pelerini indiferent de rang sau culoarea politică.

La fiecare parohie a început deja organizarea grupurilor de pelerini. La această întâlnire cu Sfântul părinte sunt așteptați pelerini atât din cele 4 dieceze din Transilvania – Alba Iulia, Oradea, Timișoara, Satu Mare – dar și din celelalte dieceze din țară și din întregul Bazin Carpatic. Numărul estimat al pelerinilor pentru ziua de 1 iunie este de 300.000.

Postaţi un comentariu